Hirdetés

Nagyjából 20 darab új LGA1150-es tokozású CPU érkezik

Az Intel az idei év első három negyedévében kisebb-nagyobb részletekben frissíti az LGA1150-es tokozású, Haswell kódnevű processzorainak kínálatát. A gyártóktól származó adatok szerint hozzávetőleg 20 darab új modell érkezik, melyek többsége tavasszal kerül bemutatásra. A változás a teljes termékskálát érinti, így új Celeronok, Pentiumok és Core i3, i5, illetve i7 megoldásokra is lehet számítani. A változások nem jelentősek, a vállalat zömében az órajelekkel fog játszani.

Az alaplapok piacán azért lesznek lényegesebb változások. Bár az új Haswellekhez nem kellenek új alaplapok, azért tavasszal befutnak a Z97 és H97 jelzésű vezérlőhidak. Az új gépeket ezekre érdemes építeni, mert év végén érkezik pár Broadwell-K kódnevű, LGA1150 tokozású lapka, melyek csak az új alaplapokkal lesznek kompatibilisek.

A Broadwell-K megoldások persze nem lesznek olcsók, illetve elsődlegesen az IGP-ben erősítenek, de a játékosoknak így lehetnek igazán jó alternatívák az Intel OpenCL-es terveit figyelembe véve. Többek között a Havok PC-s verziója idővel nagyjából annyira ki lesz gyúrva, mint az új generációs konzolokhoz készült, GPGPU-s gyorsítást előtérbe helyező opció, hogy a játékokat egyszerűbben lehessen portolni a PC-re.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés