Hirdetés

Kisebb és olcsóbb 335-ös SSD-t dobott piacra az Intel

Az Intel még az elmúlt év őszén mutatta be a 335-ös sorozatba tartozó SSD-ket, pontosabban csak egy SSD-t, ami 240 GB-os kapacitást kínált. Ez a termék igazából nem vizsgázott rosszul, hiszen számos újítást bevezetett az elődhöz képest, melyekről részletesen írtunk a korábbi hírben. A potenciális vásárlók azonban hiányolták az olcsóbb modelleket, hiszen a legtöbb felhasználónak 200 GB-nál kisebb tárkapacitás is elég, így inkább a pénztárca kímélését tartják fontosnak. Az Intel eddig a pillanatig az előbb részletezett igényekkel nem törődött, a semmiből azonban megjelent a 335-ös SSD 180 GB-os verziója, mely már úgymond megfizethető árszinten tanyázik, bár ez relatív.

A 180 GB-os modell lényegében a nagyobb testvér képességeit másolja, így SandForce SF-2281-es vezérlő gondoskodik a 20 nm-es gyártástechnológiával készülő MLC NAND flash lapkákról. A 2,5 colos, 6 Gbps-os SATA interfészre köthető újdonság 500 MB/s lineáris olvasási és 450 MB/s írási teljesítményre képes, a 4 kB-os blokkokon mért olvasási és írási teljesítmény pedig rendre 42 000 és 52 000 IOPS. Fogyasztása aktív üzemmódban 350 mW, készenléti módban pedig 275 mW, vagyis emiatt igazán nem kell aggódni.

Az adatokból látszik, hogy a 180 GB-os modell gyakorlatilag csak a tárkapacitásban különbözik a 240 GB-os változattól. Ezért a kasszánál 180 dollárt kérnek, vagyis nagyjából 15 dollárral olcsóbb a termék, mint a korábban megjelent nagyobb testvér. Sajnos ez az árkülönbözet a tárkapacitás eltérését nem reprezentálja, de remélhetőleg ez még változik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés