Hirdetés

Itt az első Sandy Bridge alapú Celeron processzor Hyper-Threading támogatással

Novemberben röppentek fel a pletykák, hogy az Intel Celeron G440 megjelenése után várható egy G460-as modell is, melyről akkor nem sokat lehetett tudni, habár órajel emelése már akkor is borítékolható volt. A CPU-World birtokába jutott, útitervet ábrázoló dia alapján viszont már többről van szó, mint néhány (konkrétan 200) megahertz pluszról.


(forrás: CPU-World) [+]

Az 1,8 GHz-es egymagos központi egységben ugyanis nem csak az órajel lesz magasabb, hanem a gyorsítótár mérete is nagyobb lesz fél megabájttal, tehát összesen 1,5 MB cache-re számíthatunk. Sokkal érdekesebb viszont a magok és szálak számát (Cores/Threads) jelző oszlop, ami alapján szinte biztosra vehető, hogy az egymagos központi egységben lesz Hyper-Threading. Gyakorlatilag megszületik az első Sandy Bridge-re épülő Celeron, amely ezt a fejlesztést alkalmazza.

Celeron processzor lévén viszont továbbra sem támogatott a Quick Sync Video, az InTRU 3D, a Wireless Display illetve a teljes Clear Video HD szolgáltatás, valamint a Turbo Boostról és az AVX utasításkészletről is le kell mondani – pedig ez utóbbit sokan szívesebben látnák a támogatott funkciók sorában, mint a Hyper-Threadinget.

A 32 nm-es gyártósoron, integrált kétcsatornás memóriavezérlővel és IGP-vel készülő Celeron G460 a magasabb órajel, több cache és a HT technológia ellenére továbbra is belefér 35 wattos TDP fogyasztási keretbe. A jövő év első negyedévében megjelenő processzor ára 37 dollár körül várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés