QLC NAND flash társaként adná el 3D Xpoint memóriáját az Intel

A hibrid SSD talán sikeresebb lesz, mint az Optane cache megoldások.

Az Intel egyelőre nem igazán tud mit kezdeni a 3D Xpoint memóriájával. A tömegeknek szánt, olcsó Optane cache SSD-k ugyan elérhetők, de a limitált 16 vagy 32 GB-os kapacitásuk mellett olyan hatalmas sikereket nem érnek el. Leginkább abból tudnak élni, hogy az alaplapgyártók bizonyos alaplapjaikhoz csomagolják, de ennél valószínűleg többet szeretne a vállalat. Az M.2 2280-as formátumú Optane SSD 800P is leginkább kapacitásproblémákkal küzd, hiszen a felkínált 58 és 112 GB nem túl sok manapság, és az áruk sem túl alacsony.

Új terv van azonban az eladásra, ugyanis készül a Optane Memory H10 with Solid State Storage, aminek a nevében is benne van, hogy egy hibrid, M.2 2280 SSD-ről van szó. Ezen lesz 3D Xpoint és QLC-s 3D NAND flashmemória is, mindkettő külön vezérlővel. A konfigurációkat tekintve 16/256, 32/512 és 32/1024 GB-os verziók jönnek, értelemszerűen a nagyobbik szám jelzi a NAND flashmemóriát, míg a 3D Xpoint gyorsítótárként funkciónál.

Az Intel a második negyedévben kezdené szállítani az új hibrid SSD-it, de az árakról még nem beszélnek. Pedig ez elég kardinális kérdés, hiszen az Optane SSD-k se voltak rossz hardverek, csak rendkívül magas árcédula párosult hozzájuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés