Hirdetés

Törölte a Thunder Bay projektet az Intel

Biztosan nem házasodik már össze ARM processzormagokkal a Movidius VPU.

A Movidius még 2016-ban került Intel tulajdonába, és idővel felmerült a szándék arra, hogy ne csak szimpla gyorsító készüljön a megszerzett technológiára, hanem olyan lapka is, amely közvetlenül a processzormagok mellé helyezi az aktuális Movidius VPU dizájnt.

A szóban forgó projekt Thunder Bay kódnéven futott, és a korábban megjelent részletek szerint maximum négy ARM Cortex-A53-as magot társított volna legfeljebb négy VPU szelet mellé. A múlt idő sajnos indokolt, ugyanis egy friss Linux kernel patch részeként megjelent az az információ, hogy az Intel törölte a fejlesztést, ezzel pedig a hozzá kapcsolódó specifikus kódok is eltűnnek.

Öröm az ürömben, hogy a Meteor Lake is tartalmaz majd VPU-t, amit az Intel az SoC Tile nevű chipletbe helyez. Ez ugyan nem olyan szoros integráció, amit a Thunder Bay próbált megvalósítani, és talán nem is annyira energiahatékony, de valószínűleg a célpiac egy részének megfelel majd. Ilyen szempontból a Thunder Bay törlése logikus lépés, főleg annak tudatában, hogy az Intelnek manapság mennyire szorosra kell húznia a nadrágszíjat, azaz célszerű minden nem túl fontos projektet leállítaniuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés