Ismét feltámad hamvaiból egy egérlegenda

Sok jobbkezes, ergonomikus kialakítást kedvelő felhasználó bonthat pezsgőt, hiszen közeleg az egyik nagy progenitor naprakész generációja.

Úgy látszik, a Mircrosoft után a Logitech is rájött, hogy annak idején nem véletlenül váltak a játékos folklór talapzatává, és talán érdemes lenne jobban odafigyelni az évtizedes hűséget mutató ügyfelek egekbe ható sirámaira. Így is tettek, és ezt szívderítő eredmény követte: nem másról van szó, mint a horizonton kirajzolódó, nyolc gombos Logitech G MX518-ról! Az ikonikus formát szinte mindenki ismeri, és profilból vizslatva a frissített rágcsálót hirtelen nem tűnhet fel a turpisság, mert a sziluett és méret (131 x 73 x 43 mm) pontosan egyezik a régivel, ám amint a hátrészhez érünk és megpillantjuk a gyártó logóját váltó G betűt, már joggal kezdhetünk gyanakodni.


[+]

A színvilág a nagy öreg MX500-at idézi, és csak őszintén reméljük, hogy idővel a nóvum hasonló olümposzi magasságokba avanzsál majd. A szenzor gondosan előkészíti ehhez a terepet, hiszen ugyanaz a 400 IPS-es, 100-tól 16 000 cpi-ig skálázódó HERO 16K érzékelő lesz a gyomrában, amivel a G Pro Wireless esetében már találkozhattunk, s ez mindenképpen jó ómennek tekinthető. A mikrokapcsolókról egyelőre nem tudunk semmit, de valószínűnek tartjuk az Omron D2FC-F-K(50M)-ek használatát a bal- és jobb klikkek alatt.


[+]

A új MX 32 bites ARM processzorral és az ahhoz dukáló belső memóriával érkezik, melybe öt profilt menthetünk el a Logitech Gaming Software (LGS), vagy a Logitech G HUB segítségével, s ez az ötös szám a léptethető felbontási fokozatok mennyiségét is reprezentálja. Magát a léptetést a görgő felett és alatt található plusz/mínusz gombokkal ejthetjük meg, míg a Default DPI nevezetű kapcsolóval azonnal visszaállíthatjuk az érzékenységet alapállapotra. A gyári lépcsők a már-már tradicionális 400, 800, 1600, 3200, illetve 6400 cpi-ben lettek meghatározva, és kíváncsiak vagyunk, hogy ezeket az ominózus plusz/mínusz gombokat át tudjuk-e majd programozni a görgő kiváltására; néhányan talán mosollyal az arcukon emlékeznek vissza arra a különc ismerősükre, aki a patkány könnyítésének érdekében kiszerelte a görgő kerekét, mert még így is talonban maradt a scrollozási funkció, de a manőverrel nyert pár grammot a mérlegen.


[+]

A mintegy két méteres kábel szerencsére "csupasz", nem visel harisnyát, valamint a megtörés elleni védelem gyanánt egy gumiharang lelhető fel azon a részén, ahol az erek a 102 grammos eszköz belsejébe futnak. A két év garanciával megtámogatott G-szériás MX518 hamarosan megjelenik a kereskedések polcain, azonban már jelen pillanatban is előrendelhető 60 dollár (19 200 forint) fejében a gyártó webshopján keresztül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés