Istenek és szörnyek ellen is jó az új Radeon Software

A 22.1.1-es szoftvercsomag pár hibát is korrigált a két friss játékprofilja mellé.

Az AMD elérhetővé tette a 22.1.1-es verziószámú Radeon Software kiadást, amely a Monster Hunter Rise és God of War című játékokhoz kínál új vagy frissített profilt. Utóbbi esetében ez jobb teljesítményt is ad, aminek a hatását az AMD a Radeon RX 6700 XT, 6800 XT és 6900XT VGA-k erejéig le is tesztelte. Ezekkel hardverekkel rendre akár 7 százalékos gyorsulás várható a 21.12.1-es csomaghoz viszonyítva, méghozzá magas részletességen, de más grafikus vezérlőkkel is elképzelhető hasonló előrelépés, viszont ezt a vállalat konkrétan nem mérte ki.

A fentieken túl a csomag pár hibát is javít, amelyeket az alábbi felsorolás részletez:

  • Megszűnnek a Fortnite, egyes grafikus vezérlőkön tapasztalható képi hibái, amelyek DirectX 12 módban, aktív Radeon Boost mellett jöhettek elő
  • Bizonyos Radeon grafikus vezérlőkön a Halo Infinite többet nem fog képi hibákat produkálni
  • A Radeon Software frissítése mostantól nem eredményezheti a korábban elmentett tuningprofilok betölthetetlenségét
  • Az egyes grafikus vezérlők nem működnek majd a szükségesnél nagyobb memória-órajellel több, eltérő kijelző csatlakoztatása esetén

A 22.1.1-es verziójú, frissített Adrenalin 2020 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 és 11 operációs rendszert támogatja, és a Radeon RX 400, 500, 600, Vega, VII, Pro Duo, 5000, 6000, illetve Pro szériás grafikus kártyákhoz, továbbá a legalább negyedik generációs GCN dizájnt használó mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Vega architektúrára épülő IGP-vel rendelkező Ryzen és Athlon APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező noteszekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától.

A Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 22.1.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés