Hirdetés

Jól bírja a strapát a Samsung új merevlemeze

A Samsung bemutatta a legújabb 2,5 hüvelykes merevlemezcsaládját, mely Spinpoint M7 jelzéssel érkezik. Az új széria egyelőre egy 500 GB-os modell formájában érhető el, de a vállalat hamarosan piacra dobja a 250 GB-os változatot is. A termékcsalád az adatok alapján meglehetősen strapabíróra sikeredett, aminek köszönhetően a frissen debütált modell 2 milliszekundumos időtartam erejéig ellenáll egy 400 G-s ütésimpulzusnak is. Ebből következik, hogy az új adattárolót a Samsung állandó mozgatáshoz tervezte, így ideális notebookmerevlemez válhat belőle.

A Spinpoint M7 motorja percenként 5400 fordulatot tesz meg, a számítógéppel pedig a SATA-300 felület segítségével teremt kapcsolatot. Az új termékcsalád esetében a vállalat új tervezésű vezérlőlapkát alkalmazott, amit 8 MB-os gyorsítótár egészít ki. A Samsung adatai alapján az 500 GB-os modell 18%-kal gyorsabb az átlagos 2,5 hüvelykes merevlemezeknél, ami nem nevezhető rossz eredménynek.

Az 500 GB-os Spinpoint M7 szállítása már folyamatban van, így a termék várhatóan a jövő héten startol, az ajánlott fogyasztói árat azonban még nem hozta nyilvánosságra a Samsung.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés