Hirdetés

Jön az Acer 144 Hz-es FreeSyncre képes monitora IPS panellel

Az Acer az NVIDIA G-Sync mellett felszáll az AMD FreeSync tábort szállító vonatra, azaz – ahogy azt korábban is megírtuk – a vállalat támogatni fogja a VESA Adaptive-Sync eljárást, amelyet az AMD is használ. Ennek a támogatásnak lesz része az XF270HU jelzéssel ellátott 27"-es monitor, ami az AUO gyárában készülő IPS-típusú AHVA panelre épít, méghozzá 2560x1440 felbontással és 144 hertzes maximális frissítéssel.


[+]

Az információk szerint bekapcsolt dinamikus szabályozás mellett az imént említett legmagasabb érték is kiaknázható lesz, de arról egyelőre nincs szó, hogy mi várható alsó korlátként, ahol a FreeSync még működik, de az új Crimson driverben lévő LFC funkció ez alatt is segít féken tartani a nem kívánt jelenségeket.

 


[+]

Ami a többi specifikációt illeti, a betekintési szögek természetesen 178/178 fokosak, a kontrasztarány legfeljebb 1000:1, a válaszidő (g2g) 4 ezredmásodperc. A PWM-mentes WLED háttérvilágítás maximális fénysűrűsége 350 cd/m². Csatlakozókból jutott rá HDMI 2.0 és MHL, Dual Link DVI, DisplayPort 1.2a, valamint egy négyportos USB 3.0 hub. A beépített hangszórók sem maradtak le, ezek 2x2 watt összteljesítményűek. Az állvány magassága 150 milliméteren állítható, a forgathatóság jobbra-balra 60 fok, a dönthetőség pedig -5 és +35 fokos tartományban lehetséges.


[+]

Az Acer egyelőre csak az USA-ban érvényes árat közölt, ami 600 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés