Hirdetés

Jövő ősszel GPU-kkal jelentkezne az Intel?

Az idei E3 kiállítás egyik legérdekesebb, akkor gyakorlatilag mindenki által kacsának minősített híre volt, hogy a processzorok gyártásában élen járó Intel belátható időn belül újra grafikus processzorok gyártásába kezdene. A minden konkrétumot nélkülöző hír az AMD-ATI akvizíció után újra szárnyra kapott, kiegészülve néhány – továbbra is csak a felszínt karcolgató – részlettel.

A brit The Inquirer informatikai bulvárlap nemrég megszellőztette, hogy az Intel új GPU-i a vállalattal régóta jó partneri viszonyban álló Imaginations Technologies PowerVR mikroarchitektúrára épülnek majd (az Intel épp a nemrég bemutatott, GMA 3000-es grafikus motort tartalmazó G965 lapkakészletéhez licencelt bizonyos technológiákat a vállalattól). A lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állítja továbbá, hogy az új Intel grafikus processzorok valamikor jövő év őszén debütálhatnak, a komplett termékcsalád pedig játékokhoz fejlesztett, high-end grafikus chipet is fog tartalmazni.

Amennyiben a hír igaznak bizonyul, az egy év múlva megjelenő önálló grafikus processzorok lehetnek az Intel első próbálkozásai ebben a szegmensben az évekkel ezelőtt debütált, ám látványos piaci sikerek nélkül eltűnt i740 grafikus magok után.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés