Karácsonyra jöhet az Acer windowsos VR szemüvege

A Windows Mixed Reality platformra épülő eszközről a Microsoft beszélt ma, és azt ígérik, hogy az ára sem lesz vészes.

A Microsoft a mai Build konferencián tett említést arról, hogy az Acer által gyártott Windows Mixed Reality headsetek a karácsonyi szezon előtt jelenhetnek meg a boltokban, viszonylag barátságosnak mondható 399 dolláros áron.


[+]

Bár a tajvani cég lehet az első a Microsoft partnerei közül, aki piacra lép a Windows 10-hez kapcsolódó AR/VR headsettel, várhatóan a többiekre sem kell sokáig várni. A PC-s összeköttetést igénylő, de belső nyomkövetéses – azaz nem külső szenzorokra, hanem beépített kamerákra alapuló mozgásérzékeléssel dolgozó – platformon több más gyártó is szeretne megjelenni. A kontrollerek mozgását figyelő rendszer egyébként az ezen eszközökre telepített apró fehér LED-eket figyeli, és a stúdiókban megszokott motion capture módszerrel próbálja meg lekövetni, hogy a felhasználó éppen mit csinál velük. A 360 fokban elhelyezett fények hivatottak kiküszöbölni azt, hogy kezünkkel kitakarjuk a vezérlőket, gyenge pontja viszont az, hogy az oldalra vagy akár a játékos mögé kerülő kontrollerek kikerülnek látómezejéből.


[+]

Az Acer a kifejezetten lelkes támogatók közé tartozik, a cég már a januári CES-en is bemutatta a készülék prototípusát, a vezérlő nélküli fejlesztői modellre pedig előrendeléseket is leadhatunk (ennek ára így 299 dollár, és nyáron jön).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés