Hirdetés

CES 2019: két új notebookkal készült a Samsung az év elejére

A Notebook Flash a belépőszintű gépek vásárlóit célozza meg, míg a Notebook 9 Pro erősebb hardvert kap.

A Samsung a hétfőn tartott bemutatóján az új óriástévé mellett két új notebookról is lerántotta a leplet, a Notebook 9 Pro széria legújabb tagja mellett egy alacsonyabb árszintre pozicionált masina is szerephez jutott a CES-en.

Samsung Notebook 9 Pro
Samsung Notebook 9 Pro (forrás: PROHARDVER!) [+]

A Notebook 9 Pro idén kizárólag 13,3 hüvelykes Full HD megjelenítővel érhető el, amelynek meghajtásáról az Intel Core i7-8565U processzorba épített UHD Graphics 620 integrált grafikus vezérlő gondoskodik, a bitek átmeneti tárolásáért pedig a 8 GB-nyi LPDDR3 memória felel. Az adattároló egy 256 GB kapacitású NVMe SSD, amelyet igény szerint microSD memóriakártyával bővíthetünk.

Samsung Notebook 9 Pro
Samsung Notebook 9 Pro (forrás: PROHARDVER!) [+]

Az 1,29 kg tömegű, mindössze 14 mm vastag, alumíniumból készült gépház egy 56 wattórás akkumulátort rejt, amely a gyártó elmondása alapján 14 órán keresztül képes energiával ellátni a notebookot. Az Intel 9265-ös Wi-Fi modul mellett természetesen vezetékes csatlakozásra is lehetőség van: a két darab Thunderbolt 3 port mellett egy USB Type-C is található meg a gép oldalain. Az aktív stylus-t is tartalmazó csomag árazásáról nem esett szó, megjelenéséről viszont igen, ami várhatóan még az idei esztendő elején lesz esedékes.

Samsung Notebook Flash
Samsung Notebook Flash (forrás: PROHARDVER!) [+]

Azokra is gondolt a Samsung, akik főleg iskolában való jegyzetelésre használnák a kinézett számítógépet, a Notebook Flash ugyanis viszonylag kedvező áron kínál irodai programcsomaghoz elegendő hardvert. Az Intel Celeron N4000 vagy Pentium Silver N5000 processzorok valamelyikével, valamint a mellé társított 4 GB LPDDR4 memóriával szerelt notebook ráadásul multimédiára is alkalmas lehet, hiszen 13,3 hüvelykes képátlójú, 1920x1080 pixel felbontással rendelkező panelje IPS technológiájú, ami a díszkivilágítás alatt kiállított modell esetében remek színhűséggel és betekintési szögekkel operált.

Samsung Notebook Flash
Samsung Notebook Flash (forrás: PROHARDVER!) [+]

A matt műanyag fedlapot felhajtva első pillantásra azt hihetnénk, hogy a – lekerekített gombokból álló – billentyűzet körüli rész szövetborítást kapott, megérintve azonban bizonyossá válik, hogy erről szó sincs, csupán élethűen textúrázott műanyaggal van dolgunk. Ennek ellenére az összeszerelés minősége jónak tűnik a kategóriaátlaghoz képest. Belül a 10 óra üzemidőt biztosító akkumulátor mellett egy 64 GB-os eMMC tárolót találunk, ami az alapfeladatokra elég lehet, amennyiben pedig mégsem, microSD memóriakártyával további tárterületre tehetünk szert. Portok szempontjából nem sok panaszunk lehet, a dupla USB Type-C mellett kapunk egy-egy 2.0-s és 3.0-s USB-t, valamint egy HDMI kimenetet.

Samsung Notebook Flash
Samsung Notebook Flash (forrás: PROHARDVER!) [+]

A szürke és fehér színben is választható Samsung Notebook Flash január 15-én válik elérhetővé, az Intel Celeron N4000 processzorral szerelt variáns 350, míg az erősebb verzió 400 dollárt kóstál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés