Új kétfiókos NAS a Synology portfóliójában

A vállalat újdonsága 32 TB tárhelyet tud kezelni, és az árát is beszorították a 70 000 forintos határ alá.

A Synology bemutatta a kétfiókos, DiskStation DS220j típusjelű NAS házát, ami a belépőszintre érkezett. Az eszköz agya egy négymagos, 1,4 GHz-en ketyegő Realtek RTD1296 processzor, amit 512 MB-nyi DDR4 RAM-mal egészítettek ki, így lehetővé válik vele a médiatartalmak streamelése számítógépekre, okos TV-kre, mobil készülékekre vagy éppen bármilyen DLNA-kompatibilis ketyerére a ház körül.

(forrás: Synology) [+]

A DS220j-be legfeljebb 2 x 16, azaz 32 TB-nyi SATA-s háttértár pakolható be, ami a legtöbb felhasználónak még egy jó ideig több, mint elég kapacitás, és ha nem a 3,5 hüvelykes meghajtók mellett tennénk le a voksunkat, egy opcionálisan megvásárolható adapter segítségével 2,5 hüvelykben is gondolkodhatunk – a lemezek munkába állítása amúgy nem bonyolult feladat, hiszen a Storage Manager és egy egyszerű telepítő varázsló közvetítésével történik a dolog. Az adatátviteli sebességek teteje 112 MB/s, és a szokásos FAT, NTFS, EXT3, EXT4, HFS+, illetve exFAT fájlrendszerekkel ténykedhetünk, bár az utóbbihoz való hozzáférés jogáért a gyártó felszámol némi felárat.

(forrás: Synology) [+]

Természetesen a Synology Drive applikáció is támogatott, így a tulajok létrehozhatják saját, privát felhőjüket a mindenféle biztonsági mentések számára, és persze mód nyílik az állományok szinkronizációjára, illetve megosztására a hálózatra csatlakozó apparátusok között. A közvetlen kapcsolódás egy gigabites Ethernet porton, valamint két USB 3.0 aljzaton keresztül valósulhat meg. A termékért 160 fontot kérnek az angol Amazonon, de nagyjából 65 000 magyar valuta ellenében (és 2 év garancia kíséretében) már hazai forrásból is beszerezhetjük a drágát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés