Hajtogatós-levehető, és dupla kijelzős notebook koncepciók a Samsung standon

A Samsung idén nem villogott teljes notebookpalettával az IFA-n, csak a legfontosabbakat állította ki, mint például az új Series 9 notebookot és az ATIV PC-ket. Ezenkívül a Windows 8-ban rejlő lehetőségekre koncentráltak, így például egy vitrinben mutogatták a levehető kijelzőre kitalált különféle megoldások prototípusait.


[+]


[+]

Ezek között volt elforgatható-összecsukható, sínben oldalra lehúzható, és szétcsúsztatható megoldások. Ezekhez sajnos nem lehetett hozzáférni, nem úgy, mint a dupla kijelzős koncepcióhoz, ami hasonlít a Computexen bemutatott ASUS Taichihoz. Lényegben a Samsung sem csinált mást, mit a fedélbe két kijelzőt épített, egymással hátnak fordítva, így a hagyományos, notebookoknál megszokott mechanikát alkalmazva kinyitva notebookként, becsukva pedig tabletként használható. A kiállított modell egyelőre nem kapott nevet, csak simán Dual Displayként hivatkoztak rá, így várhatóan kevés az esélye annak, hogy még az idén sorozatgyártásba kerül. Sőt, akár az is lehet, hogy az egészből nem lesz semmi, hiszen a két kijelzős megoldások nem éppen a megfizethető kategóriás termékek sorát gyarapítják, így nem biztos, hogy megéri vele foglalkozni.


[+]

Arról nem is beszélve, hogy az érintőkijelző alaposan megnöveli a gép tömegét, ami a hordozhatóság rovására megy, illetve a két kijelző közötti váltás sem túl gyors – ugyanezt a konkurenciánál is tapasztaltuk már. A másik rossz pont, amint az a fényképeken is látszik és a Samsung márkajelzés elhelyezéséből is sejthető, a két kijelző közötti váltás nem úszható meg a gép elforgatása nélkül, azaz a kijelző lecsukását követően a tabletes használathoz az egészet le kell fordítani 180 fokban, ha még nem tanultunk meg fejjel lefelé olvasni.


[+]

A koncepciókat elnézve a Samsung – nagyon helyesen – a kivárásra játszik, és egyelőre csak a mindenki által favorizált levehető kijelzős megoldást alkalmazza az ATIV PC-k esetében, aztán ha a piaci igények mást diktálnak, akkor lesz mit előhúzni a tarsolyból.

Előzmények

Hirdetés