Kihívja az új iPodot az Acer

A tajvani Acer minden jel szerint újabb, nagy sikerek előtt álló üzletágat kíván beindítani; a hírek szerint elkészült, és kész a piac meghódítására az eddig zömében számítógépeiről és kijelzőiről ismert vállalat első hordozható médialejátszója (PMP), az MP500 típusú készülék. A lejátszó várhatóan még ebben a hónapban megjelenik Európában, ahol a tajvani vállalat hagyományosan erős jelenlétet képvisel.

Az Apple 30. születésnapjára vélhetően elkészül az iPodok legújabb változata, mely a hírek szerint 3,5 hüvelykes érintőpanelt fog kapni, amelyre digitális formában átköltözik a jól ismert „click-wheel”, azaz az Apple iPodjainak zömén megtalálható egyedi vezérlőrendszer. A „video iPod” néven várható készülékről mindezen túl gyakorlatilag semmilyen információ nem szivárgott ki, így sem a tárolókapacitása, sem a médiatámogatása, sem pedig a várható fogyasztói ára nem ismert az Apple új hordozható médialejátszójának.

Az Acer MP500-ról egyelőre kevés előzetes információ látott napvilágot, annyi mindenesetre tudható, hogy a készüléket 3,5 hüvelykes érintőpanellel szerelik majd, az adatokat pedig egy 20 vagy 40 gigabájt kapacitású merevlemezen lehet majd tárolni. A méreteiben és kialakításában leginkább a PDA-kra emlékeztető eszköz tömege mindössze 20 dekagramm lesz.

Egyes források szerint a készülék háttérkapacitástól függően 350 és 420 dollár közötti árszinten indul majd, azaz átszámítva nagyjából 75 000 és 90 000 forint közötti összeget kell majd fizetni az MP500-ért cserébe. A magyarországi árak tekintetében megkerestük az Acer hazai képviseletét, ahol egyelőre nem tudtak felvilágosítást adni a készülék itthoni árát illetően. A cég illetékese lapunknak elmondta, hogy az MP500 már rendelhető státuszban van, ám egyelőre nem tudni, mikor lesz elérhető a hazai disztribútoroknál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés