Hirdetés

Kisebb újításokkal érkezett a szeptemberi Catalyst

Tegnap – a szokottnál valamivel hamarabb – elérhetővé vált az AMD ATI Radeon márkájú videovezérlőihez fejlesztett Catalyst eszközmeghajtó-csomag aktuális, 7.9-es verziója. Az idén sorban a kilencedik driverfrissítés Windows Vista és XP operációs rendszerekre telepíthető, linuxos változat ezúttal nem érkezett.

Az összes modernebb (Radeon 9500-nél újabb) Radeon videokártyával kompatibilis Catalyst ezúttal két újdonságot tartogat a felhasználóknak, így az új eszközillesztővel együtt frissülő Avivo videokonverter mostantól a 64 bites Vista-változatokkal is kompatibilis, illetve egy új, leginkább grafikusok számára hasznos beállítási lehetőséggel (színhőmérséklet) bővült a Catalyst Control Center. A megújult vezérlőrutin mindemellett szokás szerint gyorsulást hozhat néhány közkedvelt játéknál (leginkább az újabb, Radeon X2000 széria tagjaival), illetve kijavítja a legutóbb megjelent programokkal (mint például a Bioshock) kapcsolatosan eddig felfedezett széleskörű kompatibilitási problémákat.

Az új Catalyst eszközillesztő mostantól nem csak az AMD terméktámogatási oldaláról, hanem a cég nemrég GAME! néven elindított, játékfelhasználóknak szóló portáljáról is elérhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés