Kivégzi az egyetlen, 10 nm-es CPU-val szerelt NUC-ját az Intel

Ez a lépés annyira nem meglepő, de nagy kérdés, hogy mi jön a helyére.

Az Intel kiadott egy friss dokumentumot, amelyben arról számolnak be, hogy befejezik a Crimson Canyon kódnevű NUC-ok gyártását, ezen belül is a NUC8I3CYSM és NUC8I3CYSN jelzésű megoldásokra sújt le a kasza.

Ezek azok a termékek, amelyekben egy 10 nm-es Cannon Lake kódnevű CPU dolgozik, méghozzá egy AMD Radeon RX 540 társaságában, lévén a processzor melletti IGP le van tiltva. Ezzel gyakorlatilag az Intel, az egyetlen, 10 nm-es CPU-t használó NUC-ját lövi le, és egyelőre nagy kérdés, hogy mi jön a helyére.

Az útitervben ugyan még nem szerepel, de vannak már pletykák egy olyan fejlesztésről, amely az Ice Lake-et vetné be egy SFF-piacra szánt NUC rendszerben, aminek egyrészt lenne értelme, másrészt az Intel teljesíteni tudná azt az ígéretét, amely az Ice Lake asztali piacon történő bevetéséről szól. A NUC-okat ugyanis a cég ide sorolja, bármennyire is mobil szegmensbe szánt processzorok dolgoznak bennük.

Az Intel december 27-ig veszi fel a fentebb említett NUC-okra a rendeléseket, amelyek az említett dátum után már nem mondhatók vissza. A vállalat az így leadott igényeket legkésőbb 2020. február 28-ig teljesíti.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés