Hirdetés

Kivételesen nem ívelt monitort mutatott be a Samsung

Az F27T85 elsősorban irodai felhasználásra készült, repertoárjában szemkímélő üzemmódot, testreszabható állványt és USB hubot is találunk.

A monitor rovatban a Samsung márkanév mostanában főleg ívelt monitorokkal kapcsolatos hírekben bukkant fel, ezért kicsit örültünk is, mikor megpillantottuk az F27T85 modellről szóló sajtóközleményt, ugyanis az igen vékony keretek között egy 27 hüvelykes, teljesen sík PLS panelt találunk.


[+]

A megjelenítő felbontása 2560x1440 pixel, amelyhez 75 Hz-es képfrissítési ráta és 4 ezredmásodperces GtG válaszidő társul, a fényerő pedig legfeljebb 350 nit lehet. A tipikus kontrasztarány 1000:1, a betekintési szögek pedig a PLS panelektől megszokott módon mindkét irányban 178 fokosak, a fentiek mellett pedig a monitor AMD FreeSync támogatást is kapott, ezzel is kedveskedve azoknak, akik a munka mellett néha játszanának.


[+]

A kényelmes használatról a dönthető, forgatható, állítható magasságú, sőt, pivot módra is képes állvány mellett a csökkentett kékfénykibocsátás és a villódzásmentes működés gondoskodik, a menürendszer kezeléséhez viszont már kicsit kényelmetlen pozícióba kell vágnunk magunkat, az erre szolgáló joystick ugyanis a monitor hátoldalán kapott helyet. Itt találjuk még az egy-egy HDMI 1.4 és DisplayPort 1.2 bemenetet, a fejhallgató csatlakozót, valamint a háromportos USB hubot, illetve a 100 x 100-as VESA konzolokkal kompatibilis furatokat.


[+]

A Samsung F27T85 árazása és piacra kerülési ideje egyelőre ismeretlen.

Előzmények

Hirdetés