Kompakt médiavezérlő megoldást mutatott be a Corsair

Az amerikai vállalat gondolt azokra, akik a kanapén elnyúlva szeretnék számítógépüket vagy okoseszközeiket dirigálni, de nem szívesen adnák fel a gépelés lehetőségét.

A Corsair új, 77 gombos, vezeték nélküli, 20 KRO-s billentyűzete K83 Wireless Entertainment Keyboard néven fut, és mintegy 10 méteres hatósugárral bír. Az újdonságot a komfortosabb médiavezérlés érdekében dedikált bal- és jobb klikket helyettesítő gombokkal ellátott tapipaddal is felszerelték, hogy ne kelljen a fotelhoz hurcolnunk az egeret, mikor beülnénk a PC-re kötött TV elé. Ha esetleg játszani támadna kedvünk, bizonyos műfajokhoz (vagy a médialejátszók menüinek kezeléséhez) hasznos segítség lehet a tasztatúra jobb felső sarkában helyet foglaló analóg kar.


[+]

A váz galvanizált alumíniumból készült, az alacsony profilú, ollós mechanizmussal rendelkező billentyűk fehér LED megvilágítást kaptak. A wireless kapcsolat egy 128 bites AES titkosítást használó 2,4 GHz-es sávon, vagy Bluetooth 4.2 segítségével valósul meg, míg az USB-ről tölthető akkumulátor akár 40 órás folyamatos üzemet is lehetővé tesz (lekapcsolt LED fények mellett). Az extra kurzormozgató képességekkel felvértezett klaviatúra testreszabását a gyártó iCUE szoftverével végezhetjük el.


[+]

A periféria nem csupán Windows 7-et és 10-et futtató PC-kkel vagy a macOS 10.8-as (vagy későbbi) verzióját hadrendbe állító Apple gépekkel kompatibilis, de használható az Amazon Fire TV-vel, NVIDIA Shield TV-vel, Apple TV-vel, Tizen OS-sel vagy Android TV OS-sel érkező Samsung és egyéb smart TV-kkel, Android OS 5.0-s (vagy újabb) mobileszközökkel, illetve iOS 8-at (vagy újabbat) használó Apple iPadokkal, valamint iPhone-okkal egyaránt.


[+]

Az árképzés egészen kompetitívnek tűnik, hiszen a Corsair - webshopján keresztül - 100 dollárt kér legfrissebb üdvöskéjéért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés