Az LCD-PC és a minitoronyba zárt számítógép

A Puget Systems legutóbb a Lian Li kockaházába épített gémer konfigurációt, ám most egy hagyományosabbnak tekinthető rendszert mutatott be, ami az Serenity SPCR Edition névre hallgat. A furcsa rövidítés a típusjelzés közepén a Silent PC Review-ra utal, ami a számítógépek hatékony hűtésével foglalkozó weboldal csapatának közreműködését jelzi.

Puget Serenity SPCR Edition az Antec házában [+]
Puget Serenity SPCR Edition az Antec házában [+]

Az konfiguráció az Antec elegáns, formás P183-as házába, egy Intel P55-ös alaplapra lett építve. A processzor ennek megfelelően Intel Core i3, i5 vagy i7 lehet, memóriamodulokból pedig akár 16 GB is belerakható. A masina két háttértárat is tud fogadni SSD-k vagy merevlemezek formájában, amik 4 TB-os összkapacitást adhatnak, míg optikai meghajtóként Blu-ray vagy DVD kérhető. Az AMD és az NVIDIA oldaláról is lehet választani videokártyát a Serenity-hez, a GeForce GT 220 és 240, illetve a Radeon HD 5750 egyike rendelhető hozzá. A Puget gépe 1250 dolláros kezdőáron vásárolható meg, de a végleges ár függ a gép pontos felszereltségtől.

Puget Serenity SPCR Edition belülről [+]
Puget Serenity SPCR Edition belülről [+]

A Toshiba ennél még látványosabb LCD-PC-vel rukkolt elő. A dynabook Qosmio DX 98M Full HD, azaz 1920x1080 pixeles felbontású, 21,5”-es képernyővel rendelkezik. Egy 2,4 GHz-es órajelű Intel Core i5-450M-es processzor dolgozik benne 4 GB memória és 1 TB-os merevlemez társaságában. Az egybegép integrált Intel grafikus kártyát alkalmaz a grafikus megjelenítéshez, így túl nagy teljesítmény nem érdemes várni tőle, azonban a hétköznapi munkához, filmezéshez bőven elég ez is. A termékben a cég SpursEngine chipje is a felhasználó segítségére van, ami még a Cell architektúra alapjait használja.

Toshiba dynabook Qosmio DX 98M [+]
Toshiba dynabook Qosmio DX 98M [+]

A billentyűzettel és egérrel is ellátott számítógép tartalmaz még digitális tévétunert, Blu-ray meghajtót, 1,3 megapixeles webkamerát, illetve a vezetékes és vezeték nélküli hálózati eszközök sem maradtak ki. Az LCD-PC egyelőre a Japán piacra érkezik július közepén, a kezdőára pedig nem kevesebb, mint 2190 dollárnak felel meg. A termék 32 vagy 64 bites  Windows 7  operációs rendszere mellé az MS Office Home vagy Business 2010 változata is jár.

Előzmények

Hirdetés