Érkezik hozzánk is a ThinkSmart One

A Lenovo windowsos „All in One” telekonferenciás megoldása könnyen üzembe helyezhető és használható.

Lassan hazánkba is megérkezik a Lenovo tavaly bejelentett, kis és közepes tárgyalókba szánt ThinkSmart One „együttműködési konzolja”, amely a világ első Windows-alapú, ilyen jellegű egybegépe. A kívülről sound barra emlékeztető készülék belsejében egy 11. generációs Core i5-1145G7E-re épülő PC-t találunk, amelyen a Windows 10-re épülő Windows IoT Enterprise fut. Az alaphardvert még 8 GB DDR4-3200 RAM, 256 GB PCI Express 4.0-s SSD alkotja, ezeket Wi-Fi 6 adapter, két darab gigabites Ethernet (egyik PoE-kompatibilis), nyolc mikrofon, egy 2x15 wattos, Dolby Audio hangrendszer, illetve Full HD felbontású, nagylátószögű webkamera egészít ki. Ez utóbbi a ThinkPadokról ismerős fizikai lezáró, a ThinkShutter egy gigantikus változatát is megkapta. A gép jobb alsó sarkában egy méretes, de nem túl fényes digitális órát is elhelyeztek a tervezők, amely segítségével az előadások során mindig tisztában lehetünk az idővel, nem fogunk szükségtelenül lyukat beszélni a többiek hasába. A hátoldalon csatlakozóként egy HDMI bemenet, két HDMI kimenet, két USB 3.2 Gen1 sebességű Type-A és egy ugyanilyen gyors Type-C található, a készülék jobb oldalán pedig kombinált hangcsatlakozót és hangerőszabályzókat találunk.

Az integrációnak köszönhetően a ThinkSmart One nagyon gyorsan üzembe helyezhető, az erős hardver pedig segít abban, hogy a különböző AI funkciók is akadozás nélkül fussanak. Ilyen például a beszélőt a hangja iránya alapján azonosító, majd őt a kamera látómezőjében követő zoom, amely a demó során tényleg villámgyorsan és megbízhatóan dolgozott.


[+]

A ThinkSmart One csomag része még a Controller is, amely egy Type-C csatlakozóval kapcsolódó vezérlőpult, 10,1”-es, 1280x800 pixeles érintőképernyővel. Ez a gép használata során jelenleg csak egy ikonos kezelőfelületet ad, de a tudása megvan ahhoz, hogy a Microsoft Teams platform fejlesztésével párhuzamosan új, esetleg fejlettebb grafikát igénylő funkciók kerülhessenek rá, bár az USB 2.0 interfész azért korlátozza a megjelenítési lehetőségeket.


[+]

A tápellátást és az adatátvitelt is biztosító kábel egyébként 5 méter hosszú. A szoftveres és támogatási oldalon az árban – amely nagyságrendileg 2500 euró körül mozog – a ThinkSmart Manager nevű, adott esetben akár a cégnél telepített minden ThinkSmart eszköz kezelésére használható alkalmazás egy éves Premium előfizetése, illetve három éves Premium szintű támogatás (24 órán belüli hibaelhárítással kombinált garancia, magyar nyelvű helpdesk) is benne van.

Hirdetés