Egy egészen komoly kis táblagéppel tér vissza az LG a tabletpiacra

Az LG sok más gyártóval ellentétben eddig nem tolongott a tabletpiacon, inkább az okostelefonok felé fordult a figyelme, ha mobil eszközökről volt szó, ahol főként az Androiddal kötött szoros barátságot, amivel kapcsolatban nem kevés tapasztalatra tudott már szert tenni. Persze a vállalatnak korábban már volt androidos táblagépe, de végül az egész tabletesdit parkolópályára tették. Legalábbis látszólag, ugyanis a hírek szerint az LG hamarosan visszatér erre a piacra. Nem is kell erre már sokat várni, ugyanis a héten kezdődő IFA kiállításon mutatják be G Pad 8.3 elnevezésű táblagépet, amit nem titkoltan – és érthető módon – a felsőbb kategóriában szeretnének indítani.


[+]

A kissé fura, 8,3 colos képátlójú készülékbe széles betekintési szögű Full HD, pontosabban 1920x1200 pixel (WUXGA) megjelenítésére képes érintőpanel kerül, ami 273 ppi pixelsűrűséget eredményez. A 216,8 x 126,5 x 8,3 mm-es méretekhez párosuló 338 grammos tömeg is egészen biztató adat, akárcsak a belsőre vonatkozó technikai paraméterek. A G Padet a négymagos Qualcomm Snapdragon 600 SoC hajtja 1,7 GHz-es órajelen, 2 GB LPDDR2 memória és 16 GB eMMC tároló társaságában. Utóbbi egyébként a hírek szerint nem lesz bővíthető memóriakártyával. Az elő- és hátlapon helyet kapott egy-egy kamera, melyek rendre 1,3 és 5 megapixelesek, a beépített akkumulátorra vonatkozóan pedig 4600 mAh-s adat hangzott el.


[+]

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy milyen adatkapcsolati lehetőségekkel kecsegtet az LG új tabletje, így az majd csak a kiállítás alkalmával derül ki, hogy a szokásos Wi-Fi, Bluetooth és GPS trió mellé került-e 3G/4G-s modem, avagy sem. Az operációs rendszer az Android 4.2.2-es verziója, kiegészítve az LG okosságaival, mint a Slide Aside (a nyitott alkalmazások három ujjal félrecsúsztathatók a képernyőről), a QSlide (három különböző alkalmazás megjelenítése egy ablakban) és a KonckON (dupla koppintással a készülék be- és kikapcsolható). Emellett a QPair alkalmazás is a csomag része, aminek segítségével a párosított okostelefonra érkező üzenetek a G Paden is megjelennek, ahonnan válaszolni is tudunk ezekre.

Az LG G Pad 8.3 megjelenése Ázsiában, Észak-Amerikában és Európában a negyedik negyedévben esedékes, de árat a vállalat egyelőre nem közölt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés