Magyarországra is megérkezett az LG hajlított OLED tévéje

Az LG az év elején nagy feltűnést keltett hajlított OLED televíziójával, amelyet mi is megnéztünk Berlinben az IFA-n, és ez a valóban különleges modell végre a hazai boltokba is megérkezett. Az 55EA980 típusjelzésű tévék ajánlott fogyasztói ára 2 999 990 forint, ami azt sejteti, hogy nem lesz tömegtermék, eleinte legalábbis biztosan nem.

LG 55EA980V
LG 55EA980V [+]

Szili Krisztián, az LG Magyarország szórakoztatóelektronikai divíziójának kommunikációs vezetője elmondta, hogy a készülék fél évtizedes fejlesztői munka eredményeként született meg, tehát a globális gazdasági válság közepén kezdték meg az ilyen irányú kutatásokat, ami jelzi  a vállalat innováció iránti elkötelezettségét. Elárulta azt is, hogy a tervezés során az egyik fő inspirációt a természet, közelebbről az ott megfigyelhető ívek, görbék, illetve az egyenesek és derékszögek tökéletes hiánya jelentette. Emellett a formatervezés során fontos szempontot játszott, hogy az emberi látáshoz leginkább igazodó terméket hozzanak létre. Ugyanis a lágy ívnek köszönhetően a képernyő minden egyes pontja azonos távolságra helyezkedik el a néző szemétől, legalábbis ha az pont az alsó káva közepén található logóval szemben ül.

LG 55EA9800
LG 55EA9800 [+]

A mindössze 4,3 milliméter vastag modell egy átlátszó műanyag állványra került a szintén átlátszó Clear Speaker névre hallgató hangsugárzókkal egyetemben, ami jelenleg szintén egyedi megoldásnak számít.  A 17 kilogrammos televízió az LG saját fejlesztésű WRGB technológiájára épül, ennek sajátossága, hogy a hagyományos piros, zöld és kék pixelek mellett egy fehér alpixelt is használ a minél tökéletesebb színhatás eléréséhez. A smart rendszerrel ellátott, mozgásérzékeny Magic Remote távirányítóval is vezérelhető készülék támogatja a háromdimenziós anyagok megjelenítését is, amihez a passzív-polarizációs képalkotási eljárást használja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés