Új lineáris kapcsolót villantott a Cherry

A hamarosan debütáló konstrukció tulajdonképp egy legendás, idestova 40 esztendeje bemutatott switch naprakész verziója lesz.

A leginkább mikrokapcsolóiról és billentyűzeteiről ismert, német illetőségű Cherry egy új switch-ről lebbentette fel a fátylat, ami az MX Black Clear-Top nevet kapta.


[+]

A lineáris karakterisztikájú jövevény szelleme a régmúltból táplálkozik, egészen pontosan a 80-as évekből, ugyanis az egyedi igények alapján a Nixdorf Computer AG számára néhány évig gyártott MX "Nixie" kapcsolóknak az utódja, amelyek beavatottabb körökben nagy kedvencnek számítanak, de a beszerzésük (még használtan is) enyhén szólva körülményes, még kevésbé olcsó.


[+]

Az újdonság természetesen felfrissíti a receptet, és a felhasznált anyagok, illetve a gyártási folyamat tekintetében a 2022-es sztenderdekhez igazodik, de megtartja azokat a tulajdonságokat, amik a nagy elődöt annyira népszerűvé és áhítottá tették.


[+]

A fekete alsó résszel és szárral, valamint tejfehér házzal érkező, IP40-es védettségű megoldás a kicsit nehezebb kapcsolók táborát gyarapítja, hiszen a kezdeti 40 cN-os erőfkijetést követően 63,5 cN-nal aktuálódik, és a 4 mm-es út felén, azaz 2 mm-en regisztrálja a leütést, amelyből a vállalat legalább 50 milliót ígér minőségvesztés nélkül.  Az öttűs switch aranyötvözet kontaktfelüleleteket (Gold Crosspoint contact), továbbá arany színűre festett, rozsdamentes acél rugót kapott, és felkészítették kéttűs RGB LED fogadására is.


[+]

A bounce time 1 ezredmásodperc alatt van, és az újonc a jövő év elejétől fogva kenéssel (KRYTOX GPL 205 GRADE 0 matéria) vagy anélkül egyaránt elérhető lesz világszerte.

Előzmények

Hirdetés