Újabb háromsávos router érkezik a Linksystől

Két bejövő internetkapcsolat kezelésére is képes a majdnem legfelülre pozicionált modell.

Egy újabb modellel egészül ki a Linksys Wi-Fi routerek flottája, méghozzá az EA9300 jelzésű modellel, ami az AC-s kínálaton belül a felsőkategóriát súrolja, tehát az EA9500 csúcsmodell és a még felső középkategóriában játszó EA8500 közé érkezik. Ennek megfelelően nem olcsó, a vállalat 300 dolláros árcédulát aggat rá, de ezt tudásában is igyekeznek tükrözni.


[+]

A négymagos, 1,8 GHz-es SoC-vel és hat darab külső antennákkal szerelt útválasztó alapvetően az IEEE 802.11ac szabványra épít, de természetesen kompatibilis a régebbi szabványokkal is. A 2,4 GHz-es sávon legfeljebb 750 Mbps tempót képes diktálni, míg két darab 5 GHz csatornáján egyenként 1625 Mbps elméleti maximális sávszélességet kínál. Vezeték nélküli oldalon támogatott a MU-MIMO, a DFS, a beamforming, valamint a guest hozzáférés egyaránt.


[+]

Hátulján öt darab Gigabit Ethernet csatlakozót találunk, de a szokásos 1 darab Internet és 4 darab Ethernet mellett használható a 2+3 felállás. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a hamarosan megjelenő firmware-frissítést követően az EA9300 támogatni fogja a WAN link aggregációt, a backup internetkapcsolatot. Ezenfelül helyet kap rajta két USB 3.0-s port, amihez megosztható erőforrásokkal rendelkező perifériák (nyomtató, USB tároló) kapcsolhatók.


[+]

Erősíti az eszköz vezeték nélküli tudását, hogy a Linksys alkalmazásán keresztül akár mobilról is ellenőrizhetjük a működési paramétereket, és hajthatunk végre különféle beállításokat. Ezt fokozza, hogy az alkalmazás kompatibilis az Alexa személyi asszisztenssel, azaz hangalapú vezérlésre is lehetőség nyílik (például lekapcsoltatható a vendég hálózat, megkérdezhető a jelszó stb).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés