Egyre több adat szivárog ki a Logitech kézikonzoljáról

A vállalat küzd a Twitteren megjelenő információk ellen, de az Internet sosem felejt.

Még a hónap elején írtunk arról, hogy saját kézikonzolt tervez a Logitech, és az események igencsak felgyorsultak azután, hogy Evan Blass a Twitteren nyilvánosságra hozott pár képet. Ezeket a vállalat gyorsan letiltatta, de ami egyszer felkerült, az mindig elérhető lesz.

(forrás: Evan Blass Twitter) [+]

A termék állítólag a Logitech G Gaming Handheld nevet fogja viselni, és valójában egy egyszerű, Android 11-et futtató eszközről van szó, ami persze egyedi felhasználói felületet kap. Evan Blass később a specifikációkat is nyilvánosságra hozta az alábbi Twitter bejegyzésen belül, így elmondható, hogy egy Qualcomm Snapdragon 720G SoC dolgozik majd a Full HD-s kijelző mögött, 4 GB rendszermemória társaságában. Ezzel a fejlesztés ultramobil szinten nem számít majd erőgépnek, de egyrészt az Android eleve igen gyenge platform a játékokhoz, másrészt a Logitech kifejezetten felhőalapú játékszolgáltatásokra építene, a tartalomfogadás szempontjából pedig egész jó alternatívát választott a cég.

Valószínűleg fontos volt a relatíve olcsón összerakható rendszer, hiszen például a 420 euróért már egy Steam Decket is haza lehet vinni, amire szintén lehet játékot streamelni az erre való szolgáltatásokon keresztül, és ahhoz, hogy a Logitech kézikonzolja egyáltalán megfontolandó alternatíva legyen, jóval az említett értékhatár alá kell majd árazni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés