Hirdetés

A Logitech tovább nyit a streamerek felé

A gyártó webkamerái rengeteg tartalomgyártó asztalán megtalálhatóak, most pedig már extra fényforrást is vásárolhatunk mellé.

Ha valaki minőségi webkamerát keres, a Logitech termékei megkerülhetetlennek számítanak a kategóriában, ráadásul nem csak a legújabb StreamCam, hanem a korábbi Cxxx szériás, jelenleg igen baráti áron beszerezhető modellek is remekül teszik a dolgukat. Lehet azonban bármilyen jó egy kamera érzékelője, ha kevés fényből kell dolgozni, még a legdrágább MILC-ek képével sem leszünk elégedettek, így mielőtt méregdrága vázakra és objektívekre költenénk a pénzünket, érdemes lehet előbb megnézni, mit tud az otthoni, olcsó webkameránk jó világítás mellett.

Szerencsére már ott tartunk, hogy nem kell nagy és nehéz softboxokkal szórakoznunk, hiszen a kompaktabb LED panelek is már viszonylag olcsón beszerezhetőek. Az Elgato Key Light szériája joggal érdemelte ki népszerűségét, hamarosan viszont még azoknál is olcsóbban szerezhetünk be az átlagos játékosok számára is ismerős, nagy gyártótól származó, kis kiterjedésű, LED-es fényforrásokat, hála a Logitechnek.


[+]

A már előrendelhető státuszban lévő, 26 000 forintért beszerezhető, Litra Glow néven keresendő eszköz mindössze 90,5 x 90,5 x 27,5 mm-es, tömege pedig 99 gramm, így nem kell külön helyet keresnünk neki az asztalon, a mellékelt, állítható magasságú, dönthető és forgatható tartó segítségével ugyanis monitorunk tetején is úgy tudjuk elhelyezni, hogy az biztosan nem fog leesni, helyzetét pedig könnyedén az igényeinkhez tudjuk igazítani.

A lámpát hátulról fekete színű, elölről pedig szegély nélküli, diffúzorként funkcionáló, áttetsző műanyag burkolat borítja, ami egyéb kiegészítők nélkül is ideális, szórt fényt biztosít a felhasználónak, éles árnyékok nélkül. A burkolat mögötti LED-ek maximális fényereje 250 nit, színhőmérsékletük pedig 2700 és 6500 kelvin között szabályozható, amit a hátoldalon elhelyezett gombok mellett a Logitech G Hub szoftveren belül is állíthatunk, sőt, a beállításokat Logitech G szériás egerünkről vagy billentyűzetünkről is változtathatjuk.

Az állványmenettel is rendelkező Litra Glow a mellékelt, 1,5 m hosszú USB Type-A–Type-C kábel segítségével köthető össze számítógépünkkel, az USB portról felvett energia pedig elég is a működéshez, így külön áramforrásra nem lesz szükségünk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés