Magyar tuningrekordok Ivy Bridge processzorral

Magyar tuningrekordokkal állt elő a PROHARDVER! fórumán is ismert Overlocker, aki nemzetközi szinten az over@locker886 becenevet viseli. Az extrém tuning Ivy Bridge terméken zajlott, mely egészen pontosan egy Core i5-3570K jelzésű ES (mérnöki mintapéldány) processzor volt. Ennek órajelét egészen 6629,3 GHz-ig sikerült emelni két darab aktív mag mellett, ami világszinten a negyedik legjobb eredmény, amit valaha elértek ezzel a termékkel. A tuninghoz az alapot egy Gigabyte Z77X-UD5H alaplap biztosította két darab 2 GB-os G.Skill PSC DDR3-as memóriamodul mellett, melyen a lapkák 2566,4 MHz-es effektív órajelen ketyegtek. A többi komponens annyira nem fontos, de megjegyezzük, hogy a tápegység 700 wattos Corsair GS jelzésű termék volt, míg az adatokat 60 GB-os Kingston SSD tárolta, a megjelenítésért pedig egy NVIDIA GeForce 8400GS felelt.


(forrás: CanardPC)

A hűtést természetesen folyékony nitrogén oldotta meg, méghozzá hozzávetőleg 20 liter, ugyanis az Ivy Bridge nem éppen az extrém tuningolók álma, és a jó eredményért nagyon meg kell izzadni. Az alaplap tápáramkörét rizs védte a nagy hőmérséklet-különbség következtében keletkező párától és a lecsapódó nedvességtől. Ez praktikus megoldás, hiszen az alapanyag olcsón és könnyen beszerezhető.

Rizs az alaplapon
Rizs az alaplapon (forrás: overclocker886.com) [+]

Az extrém tuning SuperPi 1M (6511 MHz) és 32M (6254 MHz), valamint PiFast (6358 MHz) eredményeket szült, melyek hazai viszonylatban rekordnak számítanak, míg világszinten negyedik-ötödik helyre jók.


(forrás: overclocker886.com) [+]

A tuningról készült további képek az alábbi galériában tekinthetők meg. (forrás: overclocker886.com)

Gratulálunk az elért tuninghoz és teljesítményhez!

Előzmények

Hirdetés