Computex 2022: rejtegetné a csatlakozókat a Gigabyte és az MSI

Mindkét vállalat a Maingear szabadalmára épít, de nehéz megmondani, hogy van-e erre igény.

Az utóbbi időben, főleg az ablakos számítógépházak megjelenésével igény lett a kábelek ízléses elvezetésére, amire van is lehetőség az újfajta házdizájnokban, de a kábelek vége még mindig látható. Ennek eltüntetését szorgalmazza a Maingear szabadalma, amely a konnektorokat nem észrevehető helyre száműzné, konkrétan az alaplapok hátuljára, vagy a VGA-knak arra az élére, ahol található a PCI Express csatoló.

Hirdetés

Gigabyte Project StealthGigabyte Project Stealth Gigabyte Project Stealth [+]

A Gigabyte a koncepciót Project Stealth, míg az MSI Project Zero néven futtatja, de az alapokat tekintve ugyanarról van szó.

MSI Project ZeroMSI Project ZeroMSI Project Zero MSI Project Zero (forrás: chi11eddog Twitter) [+]

Az egész első látásra ötletesnek tűnik, de van egy buktatója. Amíg a hagyományos módon elhelyezett konnektoroknál elég a házak szintjén a méretszabványoknak megfelelni, addig az új koncepció esetében már megfelelő kivágásokat tartalmazó alaplaptálcára is szükség van. Ez azt jelenti, hogy az egyes konnektorokat a gyártóknak fix helyre kell helyezni, különben elvégre túlnyúlnak a tálcán, és nem megfelelő pozícióban az alaplap beépítését akadályoznák meg.

Az előbbi bekezdés miatt nehéz megmondani, hogy a koncepciónak van-e létjogosultsága, de a Maingear  megpróbálkozik vele a Gigabyte partnereként, és valószínűleg az MSI is opció lehet számukra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés