Jön az 5G-s MediaTek modem

A Helio M70 a következő évben ott lehet az egyes okostelefonokban, de nyilván a mobil PC-k sincsenek kizárva.

Az évtized vége teljesen egyértelműen az 5G-ről fog szólni, és ilyen modemet például a Qualcomm már prezentált is, méghozzá Snapdragon X50 jelzéssel, de az Intel is készül a saját megoldásával. A MediaTek sem fog kimaradni, ugyanis bemutatták a Helio M70-et, amely megfelel majd a 3GPP Release 15 specifikációinak, továbbá 5 Gbps-os letöltési tempóra is képes lehet.

A MediaTek a Helio M70-et elsődlegesen az okostelefonokba szánja, nyilván a saját rendszerchipjeik mellé, de nem zárkóznak el a megrendelők elől sem. Az érintett vállalat bejelentése abból a szempontból számít érdekesnek, hogy a csúcskategóriát egy ideje nem annyira üldözik, így a megfizethetőbb telefonokba is eljuthat a fejlesztés, de konkrétumok ezzel kapcsolatban nincsenek.

Természetesen a mobil PC-k sincsenek kizárva, itt viszont az Intel nyilván a saját 5G-s megoldását fogja erőltetni, míg az AMD a Qualcommal kötött partnerikapcsolatott, vagyis ezen a szinten azért nehéz dolga lesz a MediaTeknek. Elképzelhető, hogy különösebben nem is kerül a cég fókuszába a PC.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés