Megdőlt a 3DMark Vantage világrekordja

A HIS örömmel tudatta a világgal, hogy megdőlt a 3DMark Vantage Performance módban elért világrekordja, és az új 84669 pontos eredményt négy darab, CrossFireX konfigurációba kötött HIS Radeon HD 7970 X nevű VGA-val sikerült elérni.


[+]

Az új rekord J.Lin nevéhez fűződik, aki nem semmi rendszert rakott össze az előbbi teljesítmény eléréséhez. A négy darab Tahiti kódnevű cGPU-ra épülő VGA 1480 MHz-es magórajelen, míg a GDDR5 szabványú VRAM effektív 7640 MHz-en üzemelt, a lapka üzemfeszültségét pedig 1,45 voltra sikerült belőni. A megfelelően alacsony hőmérsékletről egy módosított Kingpin F1 nevű vízhűtő gondoskodott, mely a „Tin Shui Wai” fantázianevet kapta és speciális folyadékot keringetett, így a cGPU-k hőmérséklete 0-1°C környékén maradt.


[+]

A tuninghoz az alapokat egy ASUS Rampage IV Extreme alaplap biztosította, melyben egy Intel Core i7-3960X jelzésű processzor dolgozott. Utóbbi 5361,81 MHz-en üzemelt, a hűtésről pedig folyékony nitrogén gondoskodott. A 8 GB kapacitású rendszermemória effektív órajele 2458 MHz volt.

Azt nehéz megjósolni, hogy meddig marad fent ez a rekord, de CrossFireX vagy SLI konfigurációkat mindig sokkal nehezebb tuningolni, mint egyetlen VGA-t, így a rekordkísérletek száma is kevesebb ezen a területen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HIS

Előzmények

Hirdetés