Hirdetés

Itt a Noctua első, redux szériás CPU-hűtője

Az új NH-U12S variáns az eredeti modellnél költséghatékonyabb belépőt kínál a minőségi léghűtések világába.

A Noctua lerántotta a leplet a legelső processzorhűtőjéről, ami a picit mérsékeltebb árfekvésű redux termécsalád portfólióját gazdagítja; bemutatkozik az NH-U12S redux. Az újdonság bevált receptre építkezik, hiszen ugyanazt a bordázatot használja, mint a szimpla NH-U12S, így nem lesz gondunk a magasabb memória modulok DIMM slotokba helyezésével és a SecuFirm2 rögzítési mechanizmus sem változott. A különbség az, hogy 5 helyett 4 hővezető cső van és ezek nincsenek hozzáforrasztva a lamellákhoz, az AMD Socket AM3(+) már nem támogatott, illetőleg a hozzáadott NT-H1 hővezető paszta csak előre felvitt formában van jelen, nincs grátisz adag későbbi felhasználásra.

Noctua NH-U12S redux
Noctua NH-U12S redux [+]

A lamellákra a népszerű, 120 mm-es, kilenclapátos NF-P12 redux-1700 PWM típusjelű ventilátor került mágneses, olaj-alapú folyadékcsapággyal (SSO – self-stabilising oil-pressure bearing), óránként 120,2 m³-es légszállítással, 2,83 mm H₂O statikus nyomással és 25,1 dB-es maximális zajterheléssel. A percenkénti fordulatszám 450 és 1700 között szabályozható, a fogyasztás plafonja 1,08 watt. Az osztrák vállalat nem a szokásos TDP-ben, hanem a saját NSPR (Noctua Standardised Performance Rating) értékében adta meg a teljesítményt, ami jelen esetben 129 pont.

Noctua NA-FK1 kit
Noctua NA-FK1 kit [+]

Amennyiben tovább fokoznánk a hatékonyságot, az opcionálisan megvásárolható NA-FK1 kit segítségével push-pull konfiguráció is megvalósítható. Ebben a csomagban még egy NF-P12 redux-1700 PWM légkavaró, négy NA-AVP2-es (szürke) rezgéselnyelő pad, egy pár fémfülecske, egy NA-YC1 PWM Y-kábel (az NA-SYC1 pakk fele) és két NA-RC14 L.N.A adapter található, és 17 euróért adják.

[+]

Az Intel LGA115x/1200/20xx és AMD Socket AM4 foglalatokkal kompatibilis, 158 mm magas és 755 grammos megoldásért 50 eurót kérnek el a kasszánál. A garancia a megszokott időtartamra, azaz 6 évre szól, és az esetleges új tokozások érkeztekor a gyártó ingyenes felfogató készletet fog biztosítani a tulajoknak, amennyiben ez kivitelezhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés