Megfizethető munkaállomás a Lenovótól

Hirdetés

Új, visszafogott árú munkaállomásokkal jelentkezett a Lenovo. A ThinkStation E20 széria modelljei a szokásos dizájnt kapták, a konfiguráció fekete, szögletes, komoly külsejű házban foglal helyet. A tervezésénél környezettudatos szempontok is szerepet kaptak, így elérték, hogy például a felhasznált műanyagok több mint fele újrahasznosítható legyen. Odafigyeltek az energiatakarékosságra is, a gép megfelel az Energy Star 5.0 követelményeinek, a beépített tápegység pedig 80 Plus Bronze minősítést kapott.

Az Intel 3450 chipkészlethez Pentium, Core i3, Core i5, illetve Xeon processzorok társíthatók. A grafikáról akár egy NVIDIA Quadro 1800 is gondoskodhat, memóriaként 16 GB DDR3 RAM is használható. Háttértárként pedig legfeljebb két 1 TB-os winchestert lehet beleépíteni, akár RAID 0 vagy 1 módba kötve, de lehetőség van gyorsabb, 10 000 rpm-es merevlemezek vagy SSD választására is. A gépekre Windows 7 Professional, XP Professional vagy Red Hat Enterprise Linux 5 kerülhet, és akár Blu-ray-íróval is rendelhetők. Az alapfelszereltség persze jóval szerényebb. A legolcsóbb előrekonfigurált összeállítás három éves garanciával 664 dollárba kerül, ezért természetesen jóval kevesebbet kapunk. Egészen pontosan egy Pentium G6950 processzort, integrált grafikus vezérlőt, 1 GB memóriát, 250 GB-os winchestert, és hiányzik az optikai meghajtó, valamint az operációs rendszer is. Viszont jár hozzá USB-s optikai egér és szintén vezetékes billentyűzet.

A Lenovo ThinkStation E20 munkaállomások már konfigurálhatók és előrendelhetők a vállalat honlapján, de a kiszállításra néhány hetet még várni kell.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés