Mégis jut mindenkinek Radeon VII

A gyártó szertefoszlatta a korábbi pletykát, miszerint az új videokártyáiból csupán 5000 darab fog készülni.

Annak ellenére, hogy az AMD felülírta a szóbeszédet, nem pontosított a leendő darabszámot illetően, csak annyit fűzött hozzá a történethez, hogy a február 7-én esedékes startkor lesz belőle bőven készleten az AIB partnereken és az amd.com-on keresztül, és a kínálat ki fogja elégíteni a keresletet. Óvatos megfogalmazás ez, hiszen a kínálat-kereslet korrelációja jelentheti azt is, hogy nem számolnak kiugró mértékű érdeklődéssel, és ehhez igazítják majd a legyártott egységek számát. Olyat is lehet hallani, hogy az AMD olcsóbban árulná a friss grafikus vezérlőket, mint amennyibe az kerül, hogy a kész termék a polcokon legyen, vagyis minden egyes eladott VGA-val pénzt fog veszíteni - mi azért ezt erős fenntartással kezelnénk.


[+]

Annyi bizonyosnak látszik, hogy a vörös óriás csak referencia megoldásokat szándékozik kiengedni kezei közül, és a céggel karöltve dolgozó gyártók is ezeket árusítanák átmatricázva, ergo a kaliforniai vállalat hivatalosan nem erősítette meg egyedi tervezésű kártyák forgalomba hozásának lehetőségét - mi ettől függetlenül azonban bizakodóak vagyunk.


[+]

A 7 nm-es Radeon VII a GeForce RTX 2080-at pofozza meg a kesztyűvel és 700 dolláros áron fog debütálni, nem egészen három hét múlva. Akkor mindenre fény derül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés