Új, Wi-Fi 6-os mesh routert dobott piacra a D-Link

A hangvezérlést támogató, hatantennás megoldás az egész lakást lefedheti.

A D-Link a napokban mutatta be legújabb, Wi-Fi 6-os mesh routerét, a hat antennával szerelt EXO AX5400-at (DIR-X5460). A dual-bandes apparátus 512 MB-nyi SDRAM-mal és 128 MB NAND flash tárhellyel érkezik, és az előbb említett hat antennából kettőt leszerelhetünk róla, ha valamiért úgy tartja kedvünk. Portok tekintetében 4 darab gigabites Ethernet csatlakozót, egy gigabites WAN csatolót, illetve egy USB 3.0 és egy USB 2.0 aljzatot kapunk a pénzünkért cserébe, miközben az adatátviteli sebességek vonatkozásában 5 GHz-en 4800, 2,4 GH-zen 600 Mbps-ot várhatunk az újdonságtól.


(forrás: D-Link) [+]

Az OFDMA (Orthogonal Frequency Division Multiple Access) technológiának köszönhetően az egyidőben több fogadóeszközt célzó, kisebb méretű adatcsomagok egyszerre kerülnek továbbításra, ami a sávszélességre éhes IoT ketyerékkel megtömött okosotthonokban határozottan jól jöhet. Az interferencia csökkentésében az úgynevezett BSS Coloring tech segédkezik, ami egyedi kóddal látja el a jeleinket, így a szomszéd esetlegesen bezavaró Wi-Fijére többet nem lesz gondunk.


(forrás: D-Link) [+]

A termék beállításait és menedzsmentjét az Android és iOS operációs rendszerekre egyaránt elérhető D-Link WiFi app segítségével végezhetjük el, de hangvezérlésre is nyílik lehetőség a Google Assistant vagy az Amazon Alexa közvetítésével. A MU-MIMO-val és a WPA3 titkosítással közeli viszonyt ápoló EXO AX5400-as 350 dollár kifizetésének ellenében már megvásárolható, míg a hírünk tárgyához nagyon hasonlatos, ám 5 GHz-en csak 4200 Mbps-ra képes EXO AX4800-as (DIR-X4860) modell szeptember folyamán jelenik meg, 310 dolláros árcédulát viselve a dobozán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés