Megújult az ECS néma mini-PC-je

A tavaly 30. születésnapját ünneplő tajvani cég frissítette a Liva Z sorozatát.

A 2016-ban bemutatott ECS Liva Z modellhez hasonlóan a most bejelentett Liva Z2 és Z2V duó is a néma működéssel és alacsony fogyasztással igyekszik meghódítani a vásárlók szívét. A VESA szabványú fali konzollal akár a falra is felszerelhető, 132 x 118 x 56,4 mm-es méretekkel megáldott kis számítógépek 3 különböző Intel processzorral rendelhetőek. Ezek mindegyike a kék márka legújabb, Gemini Lake családjába tartozik, a Pentium N5000 mellett elérhető a Celeron N4000 és N4100 is.

 

ECS Liva Z2
ECS Liva Z2 [+]

 

Az operációs rendszer alapesetben a 32 vagy 64 GB-os, alaplapra forrasztott eMMC adattárolón kaphat helyet, a gyártó a 64 bites Windows 10-et ajánlja. E mellett a felhasználónak adott a lehetőség egy 2,5 hüvelykes SSD vagy HDD beszerelésére is. A DDR4-es SO-DIMM memóriák beszerzése szintén a vásárló feladata, ezeket két slot várja a házon belül, összesen legfeljebb 8 GB-os kapacitásig. A külvilággal a dupla Gigabit Ethernet porton, az IEEE 802.11ac-s Wi-Fi modulon, illetve a 4.2 verziójú Bluetooth vezérlőn keresztül tarthatjuk a kapcsolatot.

ECS Liva Z2
ECS Liva Z2 [+]

Csatlakozók szempontjából elégedettek lehetünk, a három darab USB 3.1 Type-A és egy darab USB 3.1 Type-C további két 2.0 verziós USB porttal egészül ki. Az egyetlen különbség a Z2 és Z2V között a képkimenetek között keresendő, míg előbbi egy-egy 1.4-es és 2.0-s HDMI csatlakozót kapott, addig utóbbin az újabb generációs HDMI helyét átvette a jó öreg D-Sub. A fentieken kívül természetesen a 3,5 milliméteres jack kimenet sem maradhatott el.

ECS Liva Z2
ECS Liva Z2 [+]

Az árazásról és a piacra kerülés időpontjáról még nem kaptunk információt.

Kiegészítés: Az ECS megkeresésünkre pontosította a sajtóközleményt. Ahogy az a képeken is látható, mindkét gép csak egy darab Gigabit Ethernet porttal rendelkezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés