Adatközpontokat céloz a Micron 5400-as SSD-családja

A 240-7680 GB kapacitású meghajtókba 176 rétegű 3D TLC NAND flash lapkák kerültek.

Az Micron 5400 sorozat adatközpontok számára készült, SATA interfésszel és 240 GB-tól 7680 GB-ig terjedő (formázás előtti) kapacitással vásárolható meg, 2,5”-es vagy M.2 2280-as formátumokban.

A széria három családból áll, ezek a Boot, a Pro és Max nevekre hallgatnak – a Pro változatot az olvasásra optimalizált területekre, a Maxot pedig a vegyes felhasználásra szánja a Micron, a Boot céljának kitalálását pedig az olvasókra bízzuk (megfejtéseket a fórumban várjuk). Attól függően, hogy melyiket rendeljük, változnak az elérhető kapacitások, a teljesítmény és a terhelhetőség is, így ezeket az alábbi táblázat mutatja.


[+]

Ami az új – öt éves garanciával rendelkező és már elérhető – meghajtók közös tulajdonságait illeti, mindegyik a cég saját 176 rétegű 3D TLC NAND flashmemóriájára épül, és kérhetőek „sima”, illetve TCG Opal és TCG Enterprise változatban is. Bármelyikről is van szó, a titkosítás 256 bites AES eljárással történik. A gyártó a Micron 5400 kapcsán azt állítja, hogy a 3 millió üzemórában meghatározott MTBF a versenytársakhoz képest 50%-kal nagyobb megbízhatóságot és élettartamot jelent, így a termék kiváló választás például kis- és közepes kapacitású SATA HDD-k leváltására is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés