Az Office billentyű bevezetésén gondolkodik a Microsoft

A tervek szerint az egyik Windows billentyű helyére érkezne.

Ha az olvasók a billentyűzeteikre néznek, akkor nagy valószínűséggel, hogy találni fognak rajta egy Windows key nevű billentyűt. Ezt a Microsoftnak köszönhetjük, ugyanis a cég 1994-ben vezette be a  Microsoft Natural Keyboardon, és azóta gyakorlatilag teljesen elterjedt. A részletes funkciói Windows verziónként némileg változnak, de arra mindig jó, hogy a start menüt, vagy a kezdőképernyőt gombnyomásra meg lehessen nyitni.


(forrás: WalkingCat Twitter) [+]

A redmondiak azonban újítani szeretnének, és a cég fejlesztéseiben járatos WalkingCat nevű Twitter felhasználó nemrég megosztott egy fotót arról, hogy a Microsoft az úgynevezett Office key bevezetésén gondolkodik. Ennek meg is lenne a helye, ugyanis a legtöbb billentyűzeten két Windows key található a szóköztől jobbra és balra, és ezek ugyanazt csinálják. Az Office key azonban az előbbi helyére kerülnek, és az Office 365 programcsomaggal kapcsolatos funkciók gyorsabb elérését tenné lehetővé.

A Petri információi szerint a Microsoft jelenleg két billentyűzetet fejleszt Holgate Low és Holgate Mid kódnéven, és ezeken állítólag már megtalálható az Office key.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés