Az AI-ra épít a Microsoft Windows Copilot

Alaposan ki lesz gyúrva ebből a szempontból a Windows 11, ami még be is jöhet a cégnek.

A Microsoft bejelentette,hogy érkezik a Windows 11-be a Windows Copilot funkció, ami lényegében a mesterséges intelligencia segítségét hívja abban, hogy az emberek munkáját megkönnyítse.

Maga a Windows Copilot nem is egy, hanem több különböző újítást takar, többek között kiterjeszthetők lesznek a Bing Chat bővítmények a Windowsra, illetve új AI funkciók kerülnek a Microsoft Store-ba, nem beszélve a különböző, fejlesztőket célzó rendszerekről.

Az egész alapját az ONNX futtatási környezet teremti meg, ami az ONNX modelleket használó alkalmazásokat különböző, eltérő rendszereken képes futtatni, legyen szó kliensoldali, esetleg számítási felhőben történő munkavégzésről. Ez így egy olyan egységes környezetet ad a fejlesztőknek, amit célozva széles körben elérhető alkalmazásokat lehet biztosítani.

A programfuttatást tekintve a ONNX futtatási környezet számos úgynevezett EP-t, azaz Execution Providers felületet támogat, ezeket vagy a hardvergyártók, vagy a különböző szoftverpartnerek, vagy maga a Microsoft biztosít. A lényeg itt a konfigurálhatóság, hogy a céleszköz számára optimális működés legyen elérhető.

A Windows Copilot előzetes kiadása júniusban lesz hozzáférhető a Windows 11-hez.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés