Modbook Pro – MacBook Pro alapú táblaszámítógép Apple logó nélkül

Az Axiotron már évekkel ezelőtt azzal próbált meg berobbanni a piacra, hogy MacBook notebookokat alakítottak át táblaszámítógéppé, azonban az iPad érkezése végül csírájában megölte a koncepciót. Az idő múlásával azonban az ötletgazdák rendezték soraikat és Modbook Inc. néven most újraélesztették „ultratablet” elképzelésüket.

Bejelentésük nagy kavart okozott a nap mint nap pereskedések hírével terhelt felhasználók körében, ugyanis a Modbook Pro első pillantásra nem Apple termék, és az almás logó is hiányzik róla, azonban szó sincs koppintásról, olcsó hamisítványról. A Modbook Pro ugyanis egy 13,3”-es MacBook Pro formájában kezdi meg életét, jogilag pedig semmi nem akadályozhatja egy már megvásárolt eszköz módosítását. A gyártó kifejezetten professzionális felhasználókat céloz meg túlméretezett tabletjével, mondván, hogy az ujjal festés (iPad) az csupán a gyerekeknek való, ha ennél komolyabb munkát szeretnénk végezni, akkor csak és kizárólag precíz, stylusos bevitel jöhet szóba.

Éppen ezért az 1280x800 pixel felbontású kijelzőt egy 512 nyomáspont megkülönböztetésére képes Wacom digitalizáló stylus rendszerrel egészítették ki, valamint a panel ForceGlass bevonatú, amely olyan felületet biztosít a toll számára, mintha valóban egy papírlapon dolgoznánk. A tábla belsejében többek között egy duplamagos, 2,5 GHz-es Core i5 vagy 2,9 GHz-es Core i7 Intel processzor, maximum 16 GB memória, egy 64-480 GB kapacitású SSD és SuperDrive DVD-író található a fedélzeten. Egy a hátoldalából kihajtható támasztóláb segítségével bármelyik oldalára állítva 50 fokos szögig dönthető a tábla, ezzel is biztosítva a kényelmes bevitelt.

Persze a mobilitás sem szenvedett csorbát, IEEE 802.11n Wi-Fi és Bluetooth 4.0 kompatibilis modul mellett a 63,5 wattórás akkumulátor is a konfiguráció része. A gyors adatátvitel érdekében FireWire 800 és USB 3.0 portok sorakoznak a masina élében. A tableten alapesetben OS X operációs rendszer fut, azonban mivel közvetlenül nem Apple termékről van szó, így arra a felhasználóra sem néznek ferde szemmel, aki 32 vagy 64 bites Windowst is szeretne párhuzamosan a gépen tudni, a megfelelő felár ellenében ezt az igényt is szó nélkül kielégítik.

A Modbook Pro legújabb verziójának előrendelése október 3-án kezdődik, így a pontos kiépítés és vételár is valószínűleg csak néhány nap múlva konkretizálódik, azonban tekintve, hogy a tábla alapját egy MacBook Pro szolgáltatja, a horror árcédula garantált. Az első példányok szállítása novemberben várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés