Hirdetés

Az MSI GT70 gamer notebook minden földi jóval megpakolva érkezett

Hosszas várakozás után a tegnapi napon végre valahára lehullt a lepel az Intel újabb platformjáról, az Ivy Bridge-ről, így elhárult az akadály az erre épülő termékek hivatalos rajtja elől. Az MSI 17 hüvelykes, kifejezetten játékok futtatására optimalizált bestiája, a GT70 is felbukkant egyes webáruházak kínálatában, a specifikációk láttán igen ígéretes és kívánatos masináknak tűnik.


[+]

Az Intel HM77 lapkakészlet mellett természetesen egy Ivy Bridge processzor kapott helyet, mindegyik modellben a négymagos Core i7-3610QM teljesít szolgálatot, alapórajele 2,3 GHz (Turbo Boost 3,3 GHz), TDP értéke 45 watt és 6 MB L3 gyorsítótárral rendelkezik. A 17,3 hüvelykes képátlós, matt felületű, Full HD (1920x1080 pixel) felbontású panel meghajtását akár a CPU-ba integrált HD Graphics 4000-es IGP is végezhetné, de egy „gamer” notebookban ez elég vérszegény megoldás lenne. Ezért az MSI mérnökei mindegyik kiépítésbe az NVIDIA GeForce GTX 670M GPU-t építették, az MXM modulon 3 GB GDDR5 videomemória sorakozik.


[+]

Az adattároló részlegről néhány hete már részletesen beszámoltunk, ennek érdekessége, hogy egy RAID modulba két 64 GB kapacitású SanDisk U100 mSATA SSD passzírozható, így a rendszer sebességével biztosan nem lesz gond, mellé pedig egy maximum 750 GB-os, percenként 7200 fordulatra képes merevlemez kerülhet a kevésbé sebességkritikus adatok tárolása végett. Modelltől függően ebből a szempontból elég színes a választék, a tányéros háttértár mellé egyetlen 128 GB-os SSD is párosítható, sőt, igény esetén akár két 2,5”-es merevlemezzel is rendelhető a laptop. A négy memóriafoglalatba összesen 16 GB ( 4x4 GB) DDR3 RAM illeszthető.


[+]

Az optikai meghajtó szempontjából egyelőre csak DVD-író látható a specifikációkban, de idővel minden bizonnyal a Blu-ray is megjelenik, mint választási lehetőség. A GT70 igen jól felszerelt, n-es WiFi, WiDi, Bluetooth, 7 az 1-ben kártyaolvasó és HD webkamera is található fedélzetén. Körben többek között 3 x USB 3.0 port, HDMI (1.4), három aranyozott, erősített hangki- és bemenet, S/PDIF és eSATA helyezkedik el. A hálózati forgalmat a Killer adapter irányítja, amely a zökkenőmentes online játék érdekében felismeri az ezzel kapcsolatos adatcsomagokat és prioritással dolgozza fel azokat.


[+]

Szintén a játékosok igényeit hivatott kielégíteni a SteelSeries billentyűzet, ami nem csak közel 1000 különböző színben képes megvilágítani a nyomógombokat (akár régiónként eltérő színnel), de programozható extra billentyűkkel és makró lehetőségekkel is felvértezték. A hangrendszerről sem feledkeztek meg, a mélynyomóból és Dynaudio hangszórókból álló részleget THX TruStudio Pro technológiával egészítették ki. Az MSI GT70 gamer notebook kiépítéstől függően már 1500 dollár környékén beszerezhető, de néhány opció átbillentésével a vételár akár további 1000 dollárral is megnőhet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés