Hirdetés

MSI notesz kétmagos Turion 64 X2-vel

Az AMD minap bemutatott új mobil processzora, a Turion 64 X2 rövid időn belül otthonra lelhet a notebookokban, ezt jelzi, hogy az MSI már be is jelentette első, új technológiára alapozó termékét. Először a gyártó legkisebb méretosztályában, a MegaBook S271 jelzést viselő noteszben jelenik meg az AMD kétmagos, kétcsatornás DDR2 memóriavezérlőt tartalmazó, 64 bites mobil processzora.

A Socket S1 foglalat persze Turion 64 X2-k helyett az új, ugyancsak 64 bites, de csak egymagos mobil Sempronok fogadására is lehetőséget biztosít; az ATI Radeon Xpress 1100 (RS485M + SB460) chipsetje egyik megoldás elé sem gördít akadályt. A két SO-DIMM aljzatba legfeljebb 2 GB összkapacitású DDR2-400/533/667 memória illeszthető, ebből foglal magának a lapkakészletbe integrált grafikus vezérlő is. A 12,1 hüvelykes, 1280x800 pixel felbontású, széles kijelző Glare Type típusú. Az összecsukva 3 cm vastag magnéziumötvözet házban egy 60–120 GB kapacitású merevlemez, egy super-multi DVD-író és egy 4 az 1-ben kártyaolvasó is helyet kap; a rendszer teljes tömege körülbelül 1,9 kilogramm.

A kis notesz interfészei között megtalálható a modem, a Gigabit Ethernet, Bluetooth 2.0 és a 802.11b/g szabvány szerinti WLAN port, és természetesen van FireWire, USB 2.0, és VGA csatlakozója is, bővítésre pedig egy ExpressCard slot szolgál. Az SPDIF kimenetet is kínáló hangrendszer szíve egy Realtek ALC882 chip. A notebook működésének felügyeletében és az energiamenedzsmentben is közreműködik a Dual CoreCell nevű, hardveralapú technológia, mellyel a nagyobb teljesítmény és a hosszabb akkus üzemidő között lehet egyensúlyozni; módot ad a túlhajtásra, sőt a kijelző paramétereinek állítására is. A notebook 4 vagy 8 cellás akkumulátorral használható, melyek üzemidejét illetően egyelőre nem állnak rendelkezésünkre adatok, mint ahogy nem ismert jelenleg a MegaBook S271 ára sem.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés