Hirdetés

MSI: Socket 775-ös alaplap i865PE chipsettel

Az MSI 865PE Neo3-FS jelzésű alaplapja a Springdale kódnéven ismert i865PE chipset köré épül, azonban az újabb Socket 775 processzorfoglalatot találjuk meg rajta, így miközben korábban megvásárolt, AGP-s videokártyánkat egyelőre továbbra sem kell lecserélni, egy majdani alaplapváltásra készülődve máris beszezhetjük az LGA775 tokozású Intel CPU-k valamelyik változatát.

A lap Pentium 4 és Celeron D processzorokat fogad, 533 vagy 800 MHz-es rendszerbusszal, és támogatja a Hyper-Threading technológiát is. A CPU behelyezését a mellékelt keret hivatott megkönnyíteni. Négy foglalatába maximum 4 GB összkapacitású memóriamodulokat lehet helyezni, amelyek kétcsatornás üzemmódban is meghajthatóak.

AGP8X/4X aljzata mellett öt darab PCI-bővítőhely kapott helyet. A perifériák vezérléséről az ICH5 déli híd gondoskodik, amely nyolc USB 2.0 és két Serial ATA porttal, valamint két Ultra ATA100 csatornával is szolgál. A nyolccsatornás hang vezérléséért egy Realtek ALC850 kodek, míg a gigabites hálózati csatlakozásért egy Realtek 8110S chip felel. Az alaplapon az MSI újabb modelljeinél megszokott módon helyet kapott a CoreCell lapka, illetve a Active MOS névre keresztelt MOSFET-hűtés is. A 865PE Neo3-FS 100 dollár körüli áron kerül kiskereskedelmi forgalomba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés