Hirdetés

NAS és kreatív munkaállomás egy fedél alatt

A SilverStone a NAS-t kombinálja egy microATX-es számítógépházzal, így két legyet üthetünk egy csapásra.

Már egyre combosabb hardverrel szerelik a NAS szervereket, aminek egyenesági következménye, hogy a hálózati adattároláson túl egyéb kreatív feladatokra is befogják őket az x86-os architektúrára épülő processzoroknak, illetve grafikus vezérlőknek köszönhetően. Bár mára nem új keletű történetről van szó, de ezen a piacon erősíti jelenlétét a SilverStone, jelen vonatkozásban a CS381 névre hallgató NAS házzal: a 28 literes térfogattal és galvanizált acélból készült vázzal rendelkező eszköz 400 mm széles, 225 mm magas és 316 mm mély, a mérlegen 7 kilogrammot nyom és 8 darab, 3,5 hüvelykes hot-swap meghajtó fogadására képes a kulccsal zárható előlapja mögött.


[+]

A 4-4-es elosztásban prezentált fiókokat egyaránt felszerelték 6 Gbps-os SATA és 12 Gbps-os miniSAS backplane-nel, s ha ez még nem lenne elegendő, további két, 2,5 hüvelykes tároló számára van felfogatás odabenn.


[+]

A CS381-es microATX formátumú alaplapoknak tud "szállást" biztosítani, ám míg videokártyából teljes magasságúban (és legfeljebb 267 mm hosszúságúban) is gondolkodhatunk, addig a processzorhűtőnk részére mindössze 59 mm-es hely áll szabadon.


[+]

Az ideális választás ide talán egy kompakt vizes rendszer lehet, melynek 240 mm-es radiátorát a hátul lévő két, 120 mm-es légkavaróknak szentelt furatokba csavarozhatjuk fel. A tápegységet illetően az SFX vagy SFX-L szabványok a támogatottak, és a többcélú kalyiba oldalán még két, 120 mm-es ventilátor vállalhatja magára a szellőztetés feladatát. Az front I/O részlegén két USB 3.1 Gen1 port pihen a HD audio jackek társaságában.


[+]

A felhasználói árral kapcsolatban sajnos a gyártó még nem kötött semmit az orrunkra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés