Hirdetés

Alacsony profilú Noctua hűtő 7000-es Ryzenekhez

A kompakt házakba szánt, korábbról ismert konstrukció Ryzen 7 7700-ig jelenthet alternatívát.

A minőségi hűtési megoldásairól elhíresült Noctua felfrissítette a portfólióját, egész pontosan az NH-L9 szériás processzorhűtői kaptak egy kifejezetten Socket AM5-höz való testvért, ami NH-L9a-AM5-ként mutatkozik be.


[+]

A csupaszon mindössze 23 mm magas és 390 grammot nyomó újdonság nikkelezett réztalpát két U-alakú (forrasztott) hővezető cső köti a lamellákhoz, amelyeken egy 92 mm-es NF-A9x14 PWM ventilátor telepedett meg, és ez a termék magasságát 37 mm-re, tömegét pedig 465 grammra növeli.


[+]

A SSO2 csapágyazású (második generációs, olaj-alapú folyadékcsapágy, amely egy mágnes mágneses mezejének segítségével támogatja a rotor tengelyének önstabilizációját), legfeljebb 2,52 wattot fogyasztó légkavaró percenkénti fordulatszámát 600, illetve 2500 között variálhatjuk, és az óránkénti 53 m³-es maximális légszállításához 23,6 dB-es zajterhelés párosul. A 13 mm vastagságú AAO keret sarkaiban természetesen rezgéscsillapító gumibetétek állomásoznak.


[+]

A 61 NSPR-es (Noctua's Standardised Performance Rating) besorolású jószág dobozából bónusz gyanánt egy kis fecskendőnyi NT-H1 hővezető paszta, egy forgási sebességet leszabályzó NA-RC7 L.N.A adapter, illetve egy fémből készült baglyos matrica hullik az ölünkbe a felfogatáshoz szükséges SecuFirm2 szereléken kívül.


[+]

Nem feltétlenül mellékes, hogy az 50 eurót kóstáló, szokás szerint 6 éves garanciával megtámogatott újoncnak NH-L9a-AM5 chromax.black néven akad egy 60 eurós, tetőtől talpig feketébe öltöztetett változata is, plusz a Socket AM4-es rögzítést lehetővé tévő, NM-AM4-L9aL9i típusjelű készlet ingyenesen megrendelhető a gyártótól. Az EVA habszivacsból lévő, hatásfokot javító NA-FD1 kittel összepárosítható, új L9-es(ek) kompatibilitási listája itt található.

[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés