Kisebb, de hasznos frissítést kapott az NVIDIA Shield

A Shield Experience 9.1-es csomag hozott egy értékes HDMI funkciót.

Az NVIDIA még 2015-ben mutatta be a Shield Console névre keresztelt konzolt, amely terméket még a megjelenés előtt átneveztek, így később Shield TV néven vált elérhetővé, és Android TV-ként kellett rá tekinteni, ráadásul a BFGD-k integrálva tartalmazzák az időnként ráncfelvarráson áteső rendszert.

A beépített hardver az évek során nem igazán változott, de becsülendő, hogy szoftveres frissítések folyamatosan érkeznek rá, és most is egy új csomagról van szerencsénk beszámolni, amely a Shield Experience 9.1-es jelölést viseli. Ennek az alapja a Shield Experience 9.0-ban bevezetett Android 11, de az év eleje óta eltelt idő alatt pár biztonsági javítást kiadott a Google, amit az NVIDIA most beépített. Mindez önmagában is nagyszerű, de nem ez teszi különlegessé a szóban forgó frissítést, hanem a HDMI ALLM, azaz Auto Low Latency Mode támogatása.

Az ALLM-et szokás game módnak is nevezni, mivel a funkció biztosítja a konfigurációra vonatkozó késleltetés automatikus beállítását, vagyis a rendszer önmagától képes kiválasztani a tartalomhoz legjobban illeszkedő késleltetési paraméterezést. Amennyiben tehát az adott kijelző támogatja ezt a képességet, akkor a Shield Experience 9.1-es frissítéssel a Shield TV automatikusan képes lesz a tartalomnak megfelelő késleltetési beállításokat biztosítani. Az NVIDIA szerint ennek leginkább akkor lesz haszna, ha a felhasználó natívan, vagy esetleg a GeForce Now kliensalkalmazáson keresztül valamilyen játékot futtat.

További extra az Night Listening Mode, ami lehetővé teszi, hogy éjszakánként a rendszer automatikusan paraméterezze a lejátszott vagy futtatott tartalmak zajszintjét. Ennek előnye, hogy bizonyos mélyebb hangokra vonatkozóan csökkenti, a magasabbak kapcsán pedig növeli a hangerőt. Ezzel a robbanásokra nem fog felriadni a család, miközben a beszéd érthető marad.

A Shield Experience 9.1-es csomag lassan települ az érintett eszközökre. Ez különösebb utánajárást nem igényel, mivel a rendszer jelezni fogja az elérhetőséget.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés