Hirdetés

Olcsóbb FreeSync kompatibilis 32"-es monitort hoz az AOC

Az AOC-nek van már több 32 hüvelykes kijelzője 2560x1440 képpontos felbontással: a Q3277PQU a hagyományos modell, normál 60 Hz-es frissítéssel, nagy betekintési szögű panellel, variálható frissítési frekvencia nélkül, míg a kifejezetten gamereknek szánt Agon szériába tartozó AG322QCX a másik véglet: FreeSync támogatással bír és a maximális képfrissítési frekvenciája 144 hertz. Jól látható, hogy a két modell között van egy kisebb űr, amit a gyártó most kíván betölteni a Q3279VWF jelű kijelzővel.


[+]

Az alap nem változik, a 3000:1 kontrasztarányra alkalmas 31,5"-es VA paneltípus marad, melynek kissé megnyirbálják a maximális fényerejét (300 helyett 250 cd/m²) és veszít a válaszidejéből (4 helyett 5 ms – gyorsítással). A háttérvilágítás LED-es, PWM nélkül, az sRGB-nél valamivel szélesebb színtérlefedettséggel (NTSC 88%), és 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítéssel (8 bit+FRC). A válaszidő 60 Hz lesz, viszont ez most kiegészítve FreeSync-kel. Hozzátennénk, az AMD listája szerint a kijelző FreeSync módban 48-75 Hz között működik, így ennek tisztázása érdekében már írtunk az AOC-nek, a válasszal frissítjük a cikket.
Frissítés: Az AOC megerősítette, hogy a kijelző 48-60 Hz-es tartományban támogatja a FreeSync technológiát.


[+]

Sajnos a költséghatékonyság miatt az állítható állványt kispórolták, tehát csak az alap dönthetőség van, és hasonló sorsra jutott a beépített hangszóró, valamint az USB hub is. Csatlakozók között a ma kötelező és minimum elvárt HDMI 1.4/DisplayPort 1.2a páros mellé kapott DVI-t és D-Sub csatlakozót, valamint egy audiokimenetet is.

A Q3279VWF idén novemberben lesz elérhető három év garanciával 299 eurós áron, tehát nagyjából a másik két, már piacon lévő modell közé lövik be.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés