Orico HS-01 SSD-k egyedi, CNC mart alumínium borítással

Egy SSD tipikusan az a hardverkomponens, amely esetében nem a látványon, hanem a sebességen van a hangsúly, arról nem is beszélve, hogy az esetek többségében a konfiguráció mélyén, a tekintetektől elzárva teszik a dolgukat. Pedig ha a szokásos, egyszerű fém vagy műanyag burkolat valamivel dizájnosabban festene, a moddolt számítógépekben is központibb helyet foglalhatnának el. Valószínűleg hasonló gondolatok mentén haladt az Orico is, amikor megtervezte HS-01 szériás SSD-it.


(forrás: EXPreview.com) [+]

A család négy különböző modellel (HS-01A-256S3, HS-01C-256S3, HS-01D-256S3 és HS-01E-256S3) érkezik, ezek belseje teljesen azonos, külsejük viszont kifejezetten egyedire sikeredett, alumínium burkolatuk ugyanis precíz CNC marás bevetésével lett kialakítva. Felületüket semmilyen matrica vagy felirat nem terheli, tetejükön csupán a nyers fém dominál. A gyártó állítása szerint az alumínium burkolat nem csupán dizájnelem, de az egység hűtése szempontjából is előnyös, bár köztudott, hogy egy SSD alacsony fogyasztása miatt melegedésre nem igazán hajlamos, üzemi hőmérsékletük jóval alacsonyabb a hagyományos merevlemezekénél.


(forrás: EXPreview.com) [+]

Szerencsére az Orico nem esett abba a hibába, hogy a külcsín ápolása közben elhanyagolta a belbecset, ennek köszönhetően a 25 nm-es MLC NAND flash memóriamodulok vezérlését egy SandForce-LSI SF-2281 kontrollerre bízták. Mind a négy variáció SATA 6 Gbps-os interfészen kapcsolódik, a jelenlegi firmware szekvenciálisan 500 MB/s-os olvasási és 350 MB/s-os írási tempóra képes.


(forrás: EXPreview.com) [+]

Az Orico HS-01 család minden tagja 256 GB-os kapacitással rendelkezik, vételáruk 5 év garancia kíséretében 458 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Orico

Előzmények

Hirdetés