Virtuális térhatású hangzást ígér a Philips hangprojektora

A Philips az egyik első gyártó volt a Yamaha mellett, amely már a kétezres évek második felétől egyre komolyabb szerepet szánt a hangprojektoroknak, és konkrét fejlesztésekkel járult hozzá a termékcsalád megszületéséhez. Ennek ellenére a vállalat az utóbbi időben kissé elhanyagolta az ilyen jellegű termékeit, de az év elején végre életjelet mutattak a HTL5120 típusjelzésű soundbarjukkal, amely már Magyarországon is megvásárolható 75 000 forintos áron.

Philips HTL5120
Philips HTL5120 [+]

A modellbe két-két 1"-es magashangszórót, és 4"-es mélysugárzót építettek, melyek maximális teljesítménye 30 THD mellett 120 watt. A terméket ellátták a három HDMI (az egyik ARC támogatású) csatoló mellett egy-egy AUX, digitális koaxiális és optikai bemenettel. Emellett a Bluetooth támogatásnak köszönhetően tíz méter sugarú körből a kompatibilis termékekről származó hanganyagok fogadására is képes.

Philips HTL5120
Philips HTL5120 [+]

A beépített médialejátszó kimaradt belőle, viszont az előre programozott equalizer beállítások nem hiányoznak, továbbá a felhasználó ízlése szerint állítgathat a magas és mély hangok arányán. A vállalat állítása szerint a termék képes a virtuális surround hangzás megteremtésére, de az azért kétséges, hogy ez a valóságban is működik-e, mivel egyetlen frontfelület mögött elhelyezett hangszórókkal elég nagy kihívás létrehozni a térhangzást.

Előzmények

Hirdetés