Hirdetés

Piacon az Asus átalakítható notesze

Kiszivárgott információk alapján korábban már tudósítottunk arról, hogy az Asus egy klasszikus noteszgépként és tábla-PC-ként is használható hordozható számítógépen dolgozik. A tajvani gyártó első ún. „convertible” notebookja időközben piacra került, így immár pontos adatokkal is szolgálhatunk. Az R1F az Intel Centrino Duo mobil platformjára épül; kétmagos Intel processzoron kívül GMA950 grafikus vezérlőt tartalmazó 945GM chipsetet és ugyancsak a nagy chipgyártótól származó, 802.11a/b/g szabványú Wi-Fi modult is tartalmaz.

A kifordítható, 13,3 hüvelykes (természetszerűleg érintésérzékeny) Color Shine kijelző felbontása 1280x800 pixel. Minthogy az R1F-et főként üzleti felhasználóknak szánják, a biztonsági funkciók sem maradhatnak el: a noteszbe került ujjlenyomat-leolvasó, TPM 1.2 chip, valamint az Asus Security Protect Management néven futó, többszintű biztonsági mechanizmus. Az 1,98 kilogrammos tömeg egy háromcellás akkumulátort foglal magában; az univerzális bővítőrekeszbe optikai meghajtó helyett opcionális merevlemez vagy hatcellás akku is rakható. A gyártó az eltérő konfigurációs lehetőségek miatt szokás szerint nem konkretizálja az akkus üzemidő hosszát, azonban közleménye szerint két energiaforrás már egy teljes munkanapnyi működtetést tesz lehetővé.

Az R1F-K017T jelű modell egy 2 gigahertzes Core 2 Duo T7200 processzort, 1 GB DDR2-667 memóriát, egy 120 GB-os SATA merevlemezt és egy super-multi DVD-írót tartalmaz. A már említett Wi-Fi modulon kívül modem, Gigabit Ethernet és Bluetooth 2.0 interfész ad módot a kommunikációra, emellett 8 az 1-ben kártyaolvasó, ExpressCard bővítőaljzat is rendelkezésre áll. Az Asus egeret, táskát és Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszert mellékel a noteszhez; érdekes gyakorlat, hogy bár a tömeget háromcellás akkuval adják meg, a standard felszerelés része nem ez, hanem egy hatcellás változat. A fentebbi összeállítás 1895 eurós nettó áron kerül piacra. Magyarországon egy 1,83 GHz-es processzorral és 100 GB-os winchesterrel szerelt típusra bukkantunk, melynek bruttó kiskereskedelmi ára valamivel félmillió forint fölött alakul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés